Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A normandiai partraszállást...

A normandiai partraszállást miért pont a 80. évfordulón ünnepelték meg ennyire? Mi értelme van ezeknek a következetlen évfordulóknak?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=eHRnwp2DCFE

https://www.youtube.com/watch?v=ccFdzSDY4dE

Most volt a normandiai partraszállás 80-adik évfordulója. Oké, de miért pont a 80.-at ünneplik, miért nem csak a 10-et, 50-ediket és 100-adikat? Nem hallottam, hogy pl. a 70-ediket is ilyen csinnadrattával ünnepelték meg.

De van olyan sok esemény, ahol pl. a 25. évfordulót ünneplik.

Nem értem...

2024. jún. 6. 18:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem minden 10. évfordulót nagyon megünnepeltek. Az amerikai, angol, kanadai erők, és a velük együttműködő francia ellenállás legnagyobb második vh-s sikere volt ez.
2024. jún. 8. 21:38
 12/14 anonim ***** válasza:

"Az oroszok minden hétvégén parádéznak a kamu hadseregükkel"

Hibázott, hibázik, aki a volt szovjet, vagy a mostani orosz hadsereget alábecsülte, alábecsüli.

[link]

2024. jún. 8. 21:46
 13/14 A kérdező kommentje:
#12: Ja, azért szerencsétlenkednek már 2 éve egy lecsövesedett Kelet-Európai ország határánál, mert akkora pusztító erejűek...
2024. jún. 8. 22:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Annyit se tudsz, hogy az ukrán hadsereg 2014-ig csövesedett, itána nagy pénzekből nyugati kiképzőkkel és felszerelésekkel gyúrták újra, Európa egyik legerősebb hadseregévé? Amely azóta is folyamatosan kapja (fegyver, lőszer, kiképzés, ellátmány területén egyaránt) az egyáltalán nem szűkmarkúan mért nyugati segítséget...
2024. jún. 9. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!