Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mi értelme van a közvilágitásnak?

Mi értelme van a közvilágitásnak?

Figyelt kérdés
2024. febr. 25. 14:14
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
88%
Hogy hazatalálj, ne történjenek balesetek, közbiztonság.
2024. febr. 25. 21:18
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Én tök sötétben hazafelé botorkálva elsősorban nem a bűnözőktől tartanék, hanem hogy nem látom, hová lépek és kitörhetem a bokám...
2024. febr. 25. 22:21
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

#20: "Ma már lehetne kipróbálgatni egy mozgásérzékelős rendszert."

Már vannak erre lépések:

[link]

például Monoron:

[link]

" És megnézve az 1977 nagy New Yorki áramszünet konkrétan káoszt okozott"

Ott azért nem csak a közvilágítás ment el.

2024. febr. 25. 22:33
 24/45 A kérdező kommentje:

"És még lehetne a végtelenségig tovább sorolni, hogy mi a „környezetszennyező, felesleges” dolog. Otthon miért világítasz? Az is felesleges energiapocsékolás, kuksolj sötétben. Ja persze, ha neked kell, akkor nem környezetszennyező és nem felesleges."

Ezek ugyen úgy környezet szennyezőek, és ugyan úgy probálom minimálisra csőkkenteni a használatukat.

autó – járj gyalog

A legkisseb benzines autot használom mert elektromos autohóz csoró vagyok. Gyakran járok biciglivel is heten kb 50 km.

mosógép – mossál kézzel

Kézzel mosni gazdaságtalanabb, és környezet szennyezőbb lenne mint mosó géppel. (Újruhákat venni is utálok, de társadalmi elvárás)

porszívó, – seperd fel a szemetet seprűvel

Ehhez lusta vagyok, de nem is probálom úgy beállitani mintha nem lenne környezet szennyező.

klíma – viseld el a meleget nyáron

Nem használok klimát annak ellenére hogy van a lakásban hütés.

fűtés – ülj otthon télikabátban

Megújúlo energiába fektettem igy jóval kevésbé környezet szenyyező a fütési megoldása.

mezőgazdaság – állítsuk le az összes gépet és térjünk vissza az állati és kézi munkavégzéshez

Egyáltalán nem vagyok a gépek ellen, csak a pazarlás ellen. Az élelmiszer iparban és a mezőgazdaságban is lehetne sokk mindent jobban csinálni.

okostelefon – naponta töltögeted, baromságokat irkálsz vele, teljesen felesleges energiapocsékolás

A telefonra szükségvan segitség hivás miatt vészhelyzetben. Az hogy másra is alkalmas a kérdés szempontjából lényegtelen.

"Egy kicsit szerényebben érdemes ilyen kérdéseket feltenni."

Mire gondolsz? Hogy lehet szerényen leírni hogy valamivel nem értesz egyet?

20 Mért pont a negativ esetett emeled ki a két pozitiv mellet? A kéthelyzet amúhyse összehasonlitható. Az egyiknél kb minden leált váratlanul, mig a másiknál tervezetten csökkentenék a közvilágitást.

[link]

2024. febr. 25. 22:49
 25/45 anonim ***** válasza:
68%

"Hogy lehet szerényen leírni hogy valamivel nem értesz egyet?"

A kérdésed még rendben lett volna, csak a megjegyzéseid nem stimmeltek.

2024. febr. 25. 22:51
 26/45 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező tipikus példája annak, aki megmagyarázza, hogy az általa használt dolgok miért nem, vagy csak kismértékben környezetszennyezők. Tehát, amiket te használsz az rendben van, mert neked szükséged van rá, másnak meg másra van szüksége, de az már probléma.

„Megújúlo energiába fektettem igy jóval kevésbé környezet szenyyező a fütési megoldása.”

Kevésbé szennyező, de akkor is szennyező, ha nem fűtenél akkor egyáltalán nem lenne szennyező. Mellesleg a hozzávaló készülékek gyártása, odaszállítása is környezetszennyezéssel járt.

„Gyakran járok biciglivel is heten kb 50 km.”

A kerékpár legyártása is környezetszennyezéssel járt.

„A telefonra szükségvan segitség hivás miatt vészhelyzetben.”

A telefon gyártása is környezetszennyezéssel járt.

Az, hogy ide irkálunk az is növeli a környezetszennyezést. Ilyen alapon szinte mindenre rá lehet fogni, hogy valamennyire környezetszennyezést okoz.

„lehetne sokk mindent jobban csinálni.”

Többek között lehetne javítani a helyesírásodon.

Ha meg nem tetszik, akkor intézkedj, kapcsolják le a közvilágítást, sőt az egész elektromos hálózatot, állítsák le a közlekedést, stb., mindjárt kevesebb lesz a környezetszennyezés.

2024. febr. 25. 23:26
 27/45 A kérdező kommentje:

25 Mi nem stimmel vele?

26 Sehólse állitottam olyat hogy nem szennyezem a környezetett, de probálom minimalizálni.

2024. febr. 25. 23:34
 28/45 anonim ***** válasza:
78%

„26 Sehólse állitottam olyat hogy nem szennyezem a környezetett, de probálom minimalizálni.”

Ez a mondat sem sikerült igazán helyesen.

A közvilágítás nem a te hatásköröd, így hát teljesen felesleges ezt a vitát folytatni.

2024. febr. 25. 23:38
 29/45 A kérdező kommentje:

[link]

:D

2024. febr. 25. 23:46
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Miért kérdezel, ha utána törölteted a választ?
2024. febr. 26. 01:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!