USA miért állitja magáról övéké a legjobb ország és politikai, társadalmi rendszer és akarja ezt ráeröltetni minden országra?
Erdemes emlekezni hogy a US egy 247 eves orszag, egy kisbaba a nemzetek kozott.
Eszmeletlen hogy mit ert el a 247 ev alatt, viszont hibakat is kovetett el, nem nehez erre peldakat talalni.
A patriotizmus mindig is resze volt az Amerikai identitasnak, de nem hinnem hogy ra akarna eroltetni mas orszagokra sajat rendszeret.
Ha a vilagban a sok haboruzo fel nem egybol elsogelyhivaskent Amerikat hivna, valoszinuleg nem vett volna reszt ennyi haboruban sem.
Én nem hallottam még, hogy az USA ezt állítaná, pusztán a demokráciát propagálja, amivel lehetnek ugyan kisebb-nagyobb problémák, de szerintem is jobb, mint a parancsuralmi rendszerek.
Például Afganisztánra sem kényszerítették rá, ahogy Japánra sem, meg igazából senkire a saját rendszerüket.
Megvannak szövetségben királyságokkal, mint a britek, vagy a hollandok, igazából szarnak rá, ki milyen államformát követ.
Erős túlzásnak érzem a kérdésben állítottakat.
Egyrészt ő a leggazdagabb és katonailag a legerősebb állam, még mindig, és csak Kínában látok olyan gazdasági potenciált jelenleg ami ezt hosszútávon veszélyeztethetné (szerintem ezzel ők is így vannak, az oroszok csak Kínával társulva jelenthetnek veszélyt rájuk). A kultúrájukat is sikerrel terjesztik világszerte.
Az meg a másik, hogy a vezetők is sokat szoktak képzelni arról az országról amit ők irányítanak, szóval van benne egy adag hübris is.
Nerm erőltetik ők a rendszerüket, de akinek nem tetszik a pofája, azt lebombázzák és halomra ölik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!