Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van aki emlékszik még ilyen...

Van aki emlékszik még ilyen tartós szeptemberi nyárra?

Figyelt kérdés
Normális ez? Mintha egyre hosszabbak lennének a szeptemberi nyarak, ez most a leghosszabb amit megéltem. Egyébként ezt miért keverik a vénasszonyok nyarával?

2023. szept. 28. 12:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
#10 Rosszat linkeltél be, mert ez pont 2020-ban zárul le. Az újabb mérési oldalt megnézed, az viszont pont azt támasztja alá, amit leírtam. Nem fogom leírni hol lakom, legyen elég annyi, hogy valahol a Déli országrészben.
2023. szept. 28. 14:31
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

#11 Azt hoztad fel, hogy sokan tévesen emlékeznek (ami egyébként elég gyakran előfordul). De az idei szeptemberre mit kell emlékezni? Az most zajlik. A régi szeptemberekre kell vagy emlékezni, vagy visszakeresni a méréseket.

De egyébként ja, a napijelentéseknél megnézhetőek a 2020 utáni mérések is külön minden egyes napra.

2023. szept. 28. 14:38
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem miről beszélsz. Valaki írta, hogy sokan tévesen emlékeznek vissza, én erre írtam azt, hogy ez nem igaz, mert én határozottan emlékszek rá, hogy mennyire ramaty idő volt mifelénk. Aztán hivatkoznak itt Bp.-i adatokra, hogy ott milyen jó idő volt. Elbeszélünk egymás mellett, de azért megy a lepontozás, mintha mindenki Budapesten élne és az egész országban Bp.-i időjárás lenne... (#1 voltam) Teljesen nonsense az egész.
2023. szept. 28. 14:42
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
#13 Akkor hivatkozz szegedi vagy pécsi adatokra, ha déli országrész.
2023. szept. 28. 14:47
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
Igen, gyerekkoromban (1990-es évek) általában ilyenek voltak a szeptemberek. Ezt hívják nálunk vénasszonyok nyarának, tőlünk nyugatabbra indián nyárnak.
2023. szept. 28. 15:52
 16/19 TappancsMancs ***** válasza:
83%

A visszanézett adatok szerint jellemző az efféle szeptember. És egy hete vagy mikor két-három napig esős volt az idő és hűvös és hirtelen visszajött a jóidő.

Itt egy másik több éves a MET adatokhoz pluszban.

[link]

A szeptember még gyakran elég jó idő és inkább utána jönnek hidegebbek.

2023. szept. 28. 16:07
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

Abban semmi rendkívüli nincs, hogy szeptemberben még nyárias napok is vannak.

Az már inkább említésre méltó, hogy szinte megszakítás nélkül volt jó az idő, de ez sem mondható szenzációnak.

Emlékszem néhány különlegesebb esetre, pl még a '70-es évek végén, májusban 15 centis hóban gázolva mentem reggel iskolába, délután meg pólóra vetkőzve mentem haza.

Az sem a közelmúltban történt, hogy Imre nap estéjén (november 5) leesett a hó, és márciusig alig volt enyhe idő, márpedig az régen is különös volt, mert akkoriban igaz hogy voltak zimankós időszakok, de tavaszig néhány enyhüléssel (amikor a hó is elolvadt)

A harmadik, amire konkréten emlékszem, hogy október 14 volt, és esete 10 órakor pólóban ültünk kint a haverokkal egy kocsma kerthelyiségében ('90-es évek).

Az első és a harmadik, csak egy kiugró eset, a második tartós volt, de egyébként emlékszem a mostaninál melegebb szeptemberre is, amikor 33-35 fokos kánikula volt napokon keresztül (igaz nem egész szeptemberben)

Az meg csak néhány éves történet, hogy a déli megyékben január, február hónapokban néhány napon keresztül pólőkban sétálgattak az emberek, +20 Celsius fölötti langymelegben, de vannak példák a közelmúltból is meglepően hidegekre.

2023. szept. 28. 18:35
 18/19 NTBS ***** válasza:
50%
Igen voltak meleg szeptemberek, októberek.
2023. szept. 29. 08:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Pl. 1993 szeptembere.

1998 szeptember, október.

2023. okt. 3. 17:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!