Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Megoldható vajon a népességrob...

Megoldható vajon a népességrobbanás, ami a bolygót fenyegeti?

Figyelt kérdés

Csupán Afrikának 35-50 millióval nő évente a népessége. Nem mindig tudni pontosan a háborúk, meg a hiányos adatszolgáltatások miatt és talán ingadozás is van. Ebből több év alatt Európa befogadott cirka másfél-kétmilliót, de közben a fekete kontinens százmilliókkal gyarapodott.

Ázsia is hasonló, meg ott van dél-Amerika és mindenki vágyódna olyan helyre, ahol villanyvilágítás is van, meg hideg-meleg vizes fürdőszoba, pedig egész kontinensek nem költözhetnek máshová.

Az, hogy pár százezret, vagy pár milliót befogadnak máshol, az csepp a tengerben, a migráció nem oldja meg a kérdést.

Lehetetlen ez ellen tenni valamit?

Meddig mehet ez, mert egyre csak rosszabb a helyzet?

2023. jún. 27. 14:40
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
87%
A fogamzásgátlás. Jelenleg népességrobbanás már csak Afrikában van, de ott is lassan megáll.
2023. jún. 27. 19:11
 12/41 anonim ***** válasza:
72%

"Párszáz év és már csökkenni fog a népesség abszolutértékben is.

A növekedés üteme már 2000 óta csökken."

Van ahol csökken, van ahol nő. Pár száz év múlva már igencsak késő lesz, mivel az emberiség létszáma 40-50 évenként megduplázódik, ebben van egy kis ingadozás, de lehetséges, hogy kissé bekavarnak az olyan drasztikus események, mint a világháborúk, vagy a válságok,de lehet, hogy ez nem kimutatható reprezentatívan.

Nem, ez az egész Földre összességében igaz.

Egyszerűbb lett volna, ha megnézel néhány előrejelzést, mielőtt kiírod a kérdést.

[link]

[link]

2023. jún. 27. 19:46
 13/41 A kérdező kommentje:

Ne viccelj, mindenhol drasztikusan nő a népesség Európán kívül.

Semmi jele annak, hogy mérséklődne, mikor több gyerek születik, mint tíz évvel ezelőtt és előtte is több volt, mint azelőtt tíz éve, meg előtte is, stb...

Az csak egy ábránd, hogy valaha is mérsékelődni fog.

2023. jún. 27. 19:51
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Majd hirtelen fog.
2023. jún. 27. 20:18
 15/41 anonim ***** válasza:
82%

"Semmi jele annak, hogy mérséklődne"

Konkrétan csak ennek van jele. Megnézted például a 12. komment grafikonjait? Már jó ideje egyre mérséklődik a növekedés üteme.

2023. jún. 27. 20:21
 16/41 A kérdező kommentje:

A 12. válaszban adott grafikon egy fikció, egy vágyálom.

Semmi bizonyíték nincs arra, hogy az valaha is bekövetkezne.

Jelenleg a 7,7 milliárd körül tartunk és ennél az értéknél a grafikon meredeken emelkedik.

Ez az, ami bizonyos.

2023. jún. 27. 20:28
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Akkor itt van ez, nézd meg rajta Afrikát:

[link]

Afrikában is a 80-as évektől csökken az egy anyára eső gyerekek száma.

2023. jún. 27. 20:59
 18/41 anonim ***** válasza:
76%

Nem vágyálom, tessék a számok, kerekítve:

1900: 1,6 milliárd

1925: 2 milliárd (+20%)

1950: 2,6 milliárd (+30%)

1975: 4,1 milliárd (+50%)

2000: 6,1 milliárd (+50%)

2023: 8 milliárd (+30%)

Ahogy írták előttem, a növekedés üteme már régóta csökken, ebbe a században tetőzni fog és visszafordul. Ha szerencsénk van, nem lesz belőle nagy baj.

(Amúgy nem a népességszámmal van baj, hanem a túlfogyasztással. Nem az afrikaiak élik fel a Föld erőforrásait, hanem a tehetős országok, pl. Belgium, Izrael, Egyesült Királyság. A megoldás értelemszerűen az energiafogyasztás visszafogása.)

2023. jún. 27. 21:05
 19/41 A kérdező kommentje:

A 17 linkben adott grafikon egyszerűen kamu. A populáció növekedéséből ez egyértelműen megállapítható.

Ami meg a 18. válasz adatait illeti, annak óriási szórása az adatközlés, vagy szerzés bizonytalanságaira vezethető vissza.

Egy csomó helyen, mint India, Kína, meg ide tartozik lényegében Afrika is, senki nem ismeri a népesség növekedésének a valódi számát, aztán egy húsz, huszonöt évvel későbbi népszámláláson esetleg megjelennek azok is, akik korábban nem voltak nyilvántartva.

Mellesleg itthon én sem szerepelek a statisztikában, pedig ez Európa. Külföldön voltam és kitöltöttem ugyan az űrlapot, de elfelejtettem feladni. Aztán végül jó idő múlva nem tudtam, mit csináljak vele, így hát kidobtam.

Indiában meg milliók születnek, élnek, halnak az utcán, semmilyen statisztikában nem szerepelnek, Afrika pláne cikis, Kína meg mindig azt mond, ami neki tetszik.

Mellesleg a megadott számok sem pontosan. 1,6-ról 2 milliárdra növekedés az nem 20 % gyarapodás, hanem több.

Nagyon slendrián adatok ezek.

2023. jún. 27. 21:27
 20/41 A kérdező kommentje:

Ha akarom, én is tudok előrejelezni.

A mostani ütem szerint még ebben az évtizedben elérjük a tíz milliárdot. Ez nem fikció, ez a tendencia.

A 12. válasz grafikonja szerint az csak valamikor 2050-ben következik majd be, de addigra a valóságban 16-18 milliárd ember fog élni a Földön, ahogy gyarapodunk.

Tudom, tudom, a jelenlegi tendencia csökkenni fog majd.

Vagy nem!

2023. jún. 27. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!