Összefogással megakadályozható, hogy a gépek kiszorítsák az embereket az életünkből?
"nem vele akarok beszélgetni hanem valódi, érző, hús-vér emberekkel"
Akkor nyiss egy kisbó'tot egy faluban vagy egy lakótelep szélén, ott ez működhet. Mondjuk kíváncsi leszek, mennyiért kell adnod a bébiételt és a mackósajtot, hogy megélj belőle. De ilyen a piac, lesz ilyen is, olyan is, eldöntheted, mi a főbb szempont.
Amúgy szerintem szélmalomharcot vívsz. Gondol át újra, pontosan mi ellen lázadozol.
Régen is voltak ilyen lázadók, szétvertek néhány traktort és gőzgépet, aztán eltűntek.
Most is így lesz.
Gondolom, a kérdező remekül érezné magát, ha ki kéne mennie a mezőre a traktor helyett kézzel vetni, vagy aratni.
22
Nagyon pocsék hasonlat. A traktor felszabadította az embert a deréktörő munka alól. De a robot kasszás mi alól fog felszabadítani? Oktondi.
Pedig a géprombolók pont azt mondták a traktorra, mint most te a robotra!
Tudod, egy kicsit se zavarna, ha a robotok elvennék a gépies, alja munkákat MINDENKITŐL.
Egy majom fejében fél kg agy van, és ezzel mindent tud, amit egy kis, 4 éves embergyerek.
A te fejedben MÁSFÉL kg agy van, tehát háromszor ennyi. Ez CSAK azért ekkora, hogy kreatív, értelmes gondolkodásod legyen. Még csak véletlenül se a gépies, alja munkák miatt ekkora.
A géprombolók az agyuknak csak 1%-át használják, azt ugye tudod?
"Én például szeretnék ember kiszolgálókat. Mosolyogni, megköszönni, megkérdezni milyen napja volt, esetleg érdeklődni, segítséget kérni. Nem egy olyan gépet aki magasról tesz a problémámra."
Éppenséggel ilyen felszínes csevegésekre egy gépet is be lehet programozni, és ha a külseje és a mozgása is emberi, akkor a te szempontodból teljesen mindegy, hogy valóban ember-e, sőt, észre se fogod venni, hogy nem az, nem fogsz keresztkérdéseket feltenni, meg kilógó drótokat keresni rajta, ahogy most sem teszed ezt meg a pincérekkel, mert valójában magasról teszel rájuk, mint emberi lényekre, csak a saját igényeid "kielégítésére" használod őket :)
25
“ Éppenséggel ilyen felszínes csevegésekre egy gépet is be lehet programozni, és ha a külseje és a mozgása is emberi, akkor a te szempontodból teljesen mindegy, hogy valóban ember-e, sőt, észre se fogod venni, hogy nem az, nem fogsz keresztkérdéseket feltenni, meg kilógó drótokat keresni rajta, ahogy most sem teszed ezt meg a pincérekkel, mert valójában magasról teszel rájuk, mint emberi lényekre, csak a saját igényeid "kielégítésére" használod őket :)”
Istenverte pszichopata. Mert csak egy pszichopata tud ilyeneket írni.
24
Én nem azért vagyok itt, hogy a nem tudom hány kilós agyamat kihasználjam, hanem, hogy a legjobban kihasználjam életemet, emberekkel kapcsolódjak, élményeket gyűjtsek. És remélem nincs szándékodban megmondani mely prioritások a helyesek, mert akkor pont ugyanolyan szektás hozzáállás lesz ez a részedről mint a középkorban diktáló papságé.
“Tudod, egy kicsit se zavarna, ha a robotok elvennék a gépies, alja munkákat MINDENKITŐL.”
És nem mindenki számára alja a munka. Van aki pont szereti. Van aki nem akar nagy felelősséggel járó munkát, van aki nem akarja széthajtani magát munkahelyen, szóval el eltérőek az emberi igények.
De látom te szemrebbenés nélkül mindenkit beleerőszakolnál nagy kreativitiású és felelősségteljes beosztásokba, hogy legyenek bodlogtalanok és omoljanak össze a stressztől.
Itt dühöngesz meg átkozódsz, de én vagyok a pszichopata :D
Zseniális, abba ne hagyd a műsort :D
(csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy az impulzivitás, az önkontroll hiánya, a dühkitörések az antiszociális viselkedészavarok jellemzői, amely betegségcsoportba a pszichopátia is beletartozik)
Ezt csak te találtad ki.
A kreativitás nem jelent automatikusan felelősséget is.
Az agyadat pedig használni érdemes, nem punnyasztani. Azt csináld hobbiból, ne az legyen a munkád.
Amúgy megnyugtatlak: ez hosszú folyamat lesz. kevesen fogják elveszteni a munkájukat - inkább az lesz a jellemző, hogy kihal a szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!