Bebizonyosodott, hogy a társadalom teljesen rossz alapokra épült és a hierarchikus rendszer hatalmas veszéllyel jár?
Mert ha egy elmebeteg ember egy atomhatalom élére kerül akkor elpusztíthatja az emberi civilizációt és lehet az egész földi életet.
Mégis ilyen esetben mi vagy ki tudja megakadályozni, hogy egy megzakkant ember ne nyomkodja a piros gombot?
A hierarchikus rendszer a lehető legrosszabb, a pszichológiai tesztek nem alkalmazása is súlyos vétek.
"15
Megy ez neked látod?"
Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy ez nem működőképes rendszer? Vagy mi megy nekem? Mert felvázoltam, hogy miért nem működik a valóságban a dolog, erre azt írod, megy ez nekem.
"Ez a lényeg, hogy szakértők összessége hozza meg a döntést se ne egy Napóleon komplexusos túlbuzgó pszichopata."
És ezt hogyan akarod fenntartani? Azt igazán leírhatnád, mert eddig semmit sem írtál az elképzelt rendszeredről. Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza van a #17-nek, és fogalmad sincs hogy miről beszélsz, csak volt egy futó, kósza, átgondolatlan ötleted, bármiféle konkrétum nélkül.
22: fejben bármi lehetséges... :)))
Ahhoz nem kell működőképesség, csak élénk fantázia. :-D
És ezt hogyan akarod fenntartani? Azt igazán leírhatnád, mert eddig semmit sem írtál az elképzelt rendszeredről. Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza van a #17-nek, és fogalmad sincs hogy miről beszélsz, csak volt egy futó, kósza, átgondolatlan ötleted, bármiféle konkrétum nélkül.”
Mégis hogyan? A mai rendszert hogyan tartják fenn? Nem önkéntesi alapon működik, nem szívességet tesznek az emberek egymásnak, a társadalom működési szabályai törvényekben rögzítettek. Ott az alkotmány mint alaptörvény és a többi jogszabály ami végérvényben ebből ered.
Ne gondold, hogy egy percig fennmaradna a mostani rendszer ha ezeket eltörölnék. Ha arra akartál utalni, hogy a jelenlegi hierarchikus rendszer a természetes rendszer akkor nagyot tévedsz, szabályok tartják életben csupán. A természetes rendszere az embernek az anarchia lenne, és még az sem biztos, hogy rosszabb lenne mint a jelenlegi az átlagember számára.
"Mégis hogyan? A mai rendszert hogyan tartják fenn? Nem önkéntesi alapon működik, nem szívességet tesznek az emberek egymásnak, a társadalom működési szabályai törvényekben rögzítettek. Ott az alkotmány mint alaptörvény és a többi jogszabály ami végérvényben ebből ered."
És az nem tűnik fel, hogy a világon mindenhol hierarchikus rendszer van és volt mindig is? Soha sehol nem volt se téglalap, se kör, se deltoid, csak és kizárólag piramis forma?
"A természetes rendszere az embernek az anarchia lenne"
Na most már aztán végképp nem értelek. Eddig valami téglalapot erőltettél, most meg azt mondod, hogy az anarchia a legjobb? Akkor miért akartad eddig ezt a téglalapot erőltetni? Vagy most akkor a téglalap jelenti az anarchiát?
26
“És az nem tűnik fel, hogy a világon mindenhol hierarchikus rendszer van és volt mindig is? Soha sehol nem volt se téglalap, se kör, se deltoid, csak és kizárólag piramis forma?“
Ok, tehát a te érvelésed, hogy azért a legjobb mert mindig az volt?
“Na most már aztán végképp nem értelek. Eddig valami téglalapot erőltettél, most meg azt mondod, hogy az anarchia a legjobb? Akkor miért akartad eddig ezt a téglalapot erőltetni? Vagy most akkor a téglalap jelenti az anarchiát?“
Értelmezd amit írtam. Azt írtam az anarchia lenne a természetes állapot, minden más rendszerben elkerülhetetlen az elnyomás valamilyen szintje.
De ettől eltekintve, hogy a hatékonyság és igazságosság között megtaláljuk a legjobb arányt, azt vallom a téglalap a legjobb megoldás.
"Ok, tehát a te érvelésed, hogy azért a legjobb mert mindig az volt?"
Nem, az én érvem az, hogy ez biztosan működőképes, mert eddig mindenhol ez volt, és még működik az emberi társadalom. Ez alakul ki magától, tehát ez a természetes.
"De ettől eltekintve, hogy a hatékonyság és igazságosság között megtaláljuk a legjobb arányt, azt vallom a téglalap a legjobb megoldás."
De mi alapján jelented, ki, hogy szerinted a téglalap a legkedvezőbb? Hasraütésre? Mert eddig még soha sehol sem volt ilyen, tehát nincs róla semmiféle tapasztalata az emberiségnek, hogy mennyire lehet működőképes vagy mennyire nem.
28: riszpekt, hogy foglalkozol vele! :)))
Lilaköd ellen sajnos a tények nem számítanak... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!