A magyar nép és nyelv türk/török eredetű?
Figyelt kérdés
Ahogyan azt Bíborbanszületett Konstantin is leírta a 10. században?2022. febr. 16. 12:55
11/15 anonim válasza:
20-30 év múlva az lesz a kérdés itt a gyakorin, hogy "a magyar nép és nyelv angolszász eredetű?"
Most ugyanis -főleg a fiatalok körében- divat angol szavakat keverni a beszédbe.
(Elrettentő példa: a "toxik kapcsolat")
12/15 anonim válasza:
Minden magyar aki beszél törökül is, hallgat arról, hogy rokon nyelv. Nem a kevés közös szó, hanem a nyelvtan könyörgöm. De elfogadom finnugor nyelvészeket, akik se finnül, se törökül nem beszélnek. Sajnos nem nyelvész így lehet egy igénytelen állat nevét írom, de még Lomb Kató is azt mondta(Friderikusz show), finn neki annyira idegen volt, hogy el se hiszi, hogy rokon nyelv. Többet ő sem mert mondani.
13/15 anonim válasza:
12: Elhiheted hogy az angoloknak is elég idegen amikor London utcáin hindi meg urdu nyelven makognak valamit, de ettől még egy nyelvcsalád.
14/15 anonim válasza:
11: Nekem a kedvencem az volt amikor a gimis srác a buszon, vagy 10x mondta azt hogy "literálisan", literálisan hájdoltam előle meg ilyesmi szövegkörnyezetekben. Na, mondom én csak 25 vagyok de úgy tűnik már jól eljárt a fejem felett az idő. : D
15/15 anonim válasza:
de ettől még egy nyelvcsalád.
------------
a magyar nyelv indogermán és germán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!