Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kína lakossága rosszabbul...

Kína lakossága rosszabbul járna egy nyugati típusú liberális demokráciával, mint a mostani egypártrendszerrel?

Figyelt kérdés
Avagy mennyire lenne működőképes a demokratikus berendezkedés egy olyan nép esetében, amely despotikus uralkodók hatalma alatt jött létre és fejlődött évezredeken keresztül?

2022. febr. 11. 14:53
1 2
 11/13 MDaniel98 ***** válasza:
42%
Ezt szerintem nem nagyon tudjuk megmondani, mert Kína a történelme során nem igazán volt soha demokrácia, és erősen meglepődnék, ha a következő 20-30 évben ez jelentősen megváltozna.
2022. febr. 13. 14:38
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ezt szerintem nem nagyon tudjuk megmondani, mert Kína a történelme során nem igazán volt soha demokrácia, és erősen meglepődnék, ha a következő 20-30 évben ez jelentősen megváltozna."

Mint említettem, Európa kb. felében is csak 30 éve van mai értelemben vett demokrácia és általános választójog.

Fel nem tudom fogni, hogy hogy lehet azt feltételezni, hogy rosszabb lenne egy kínainak attól, hogy jogbiztonságban él és beleszólása lehet az országa irányításába.

2022. febr. 13. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:
57%
Van az a felvetés, hogy Kína szétszakadna, ha nem lenne egypártrendszer, mint annyiszor a történelme során. Nekem meg az erre a válaszom, hogy akkor szakadjon is szét. Nem kellenek birodalmak a 21. századba. Legyen mindenkinek önrendelkezése. Már önmagában azért borulnia kéne, amit szerencsétlen ujgurokkal művelnek.
2022. febr. 15. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!