Ajánlanátok olyan könyvet/könyveket amik tartalmazzák a legjelentősebb keleti,nyugati filozófusok gondolatait/idézeteit ömlesztve?
Bertrand Russell-nek volt egy könyve, a A History of Western Philosophy, igaz ezt pont nem olvastam tőle, de ő élt és oktatott Pekingben még a köztársaság idején, ismeri a Kínai civilizációt, ezért az a sanda gyanúm, hogy ezt a könyvet is ezen hatások után írta meg.
Magyar fordításról nem tudok sajnos.
A 2-es által írt könyvnek van maga fodítása, ez Russel: A nyugati filozófia
története. Én olvastam, mindenképpen egy hosszú és alapos mű, de ha még kezdő vagy, akkor lehet túl nehéz lesz. Ha már sok filozófiát olvastáál, ajánlom még Boros Gábor: Filozófia c. művét, ha még csak most ismerkedsz a tudományággal, ugyanazt tudom íni, mint egy másik topikba is:
Középiskolai tankönyv, teljesen laikusoknak, nagyon egyszerű:
Szintén középiskolás tankönyv, kicsit nehezebb:
Rövid filozófiatörténet:
Sh atlasz filozófiatörténet: kicsit hoszabb, kicsit nehezebb, de így se nehéz, mindenképpen ajánlom:
"Nem elég okosnak látszani, okosnak is kell lenni."
(Szókreténez)
Én az ókori görögökkel kezdeném, aztán India, buddhizmus... Kb. elégséges is. Ha valóban érdekelne, akkor meg ezek után elkezdenék gondolkodni is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!