Demokratikus / liberális államokban meg tudnák oldani a kormányok, hogy a nép komolyan vegyen egy COVID veszélyességű vírust?

Figyelt kérdés

Én a következőt látom.

Adott egy veszélyes vírus. Oké, nem egy ebola, de én veszélyesnek érzem például mert több hetes lefolyása van, ami során egyik pillanatról a másikra válhat életveszélyessé illetve mert enyhe esetekben is 30-40% arányban fordul elő poszt-COVID.

Az országok ellaposították a járványgörbét, így a kórházi kezelésre szorulók nagy része valóban kap is kórházi ágyat, a lélegeztetőgépre szorulók többsége kap is lélegeztetőt.

Elég hamar lett védőoltás, nem 100%-os, sőt, de csökkenti a halál és a súlyos lefolyás esélyét.

Vannak vírusellenes gyógyszereink (pl a Favipiravir is hatásos, ha időben kezdik szedni), a kórházban szteroidos kezelés stb.

A világ országainak intézkedései is aránylag jók voltak: maszk, lockdown.

Ezek miatt "csak" 3% a halálozás, "csak" annyian kapták, el, amennyien, ment tönkre a szívük, tüdejük. Lehetett volna sokkal rosszabb is.

Erre mit látni?

Az emberek nem bíznak a védőoltásban, nem veszik komolyan a vírust, tüntetnek több országban is.

Pszichológia, társadalomtudomány, politika szempontjából: hogyan lehetett volna kezelni vagy lehet a jövőben?

2021. dec. 19. 21:33
1 2 3
 1/23 sadam87 ***** válasza:
100%

Portugliában majdnem 90% a teljesen (két oltással) oltottak aránya a teljes népességre vetítve. Ennél magasabb arányt tudomásom szerint csak az Egyesült Arab Emírségekben értek el. De Izlandon, Máltán és a spanyoloknál is 80% fölött van az arány. (Sőt, Nyugat-Európában már mindenhol be van oltva a teljes népesség legalább kétharmada.)

Szóval igen, meg lehet oldani.

[link]

2021. dec. 19. 21:57
 2/23 A kérdező kommentje:
Zömük csak kényszerből.
2021. dec. 19. 21:58
 3/23 A nagy Levin ***** válasza:
77%
Az emberek többsége elfogadja, hogy ez egy veszélyes vírus. Ugyanakkor a legtöbb országban van egy x százalék, aki próbálja elbagatellizálni, valamint tüntetnek az oltâsok, a maszkviselés, meg egyéb korlátozások ellen. Őket szinte lehetetlen meggyőzni.
2021. dec. 19. 22:34
 4/23 anonim ***** válasza:
72%

Először is nem lenne szabad félvállról venni egyetlen politikusnak sem és kormányellenes, ellenzéki szempontokból kritizálni a vakcinákat, gyógymódokat, terápiákat, amint nálunk történt az orosz és a kínai oltóanyaggal, vagy a lélegeztető gépekkel.

Aztán a hivatalos kormányok sem voltak mind a toppon, a svédek kezdetben hagyták érvényesülni a vírust, mert nem tartották annyira veszélyesnek, vagy az amerikai elnök, Trump is kezdetben félvállról vette és ezt látványosan ki is mutatta.

Aztán ott van az, hogy ami ingyen van, azt sokan hajlamosak értéktelennek tekinteni, szerintem csak a különösen veszélyeztetetteknek, meg a rászorulóknak, például a nyugdíjasoknak, gyerekeknek kellene ingyenesen adni az oltásokat, a lakosság részére TB. alapon, de fizetőssé tenném az oltást, ami gazdasági szempontból sem értelmetlen, főleg mivel nagy valószínűséggel egy sokáig elhúzódó veszélyes járványról van szó, ez sokba kerül, így a korlátozásoknál is figyelembe kellene venni, milyen intézkedéseket hoznak. Át kellene ezt gondolni, mert felesleges intézkedésekkel csak bosszantják az embereket, mert minek volt például az éjszakai kijárási tilalom, mikor annak semmi jelentősége nincs, ha napközben meg ki lehet járni és terjeszteni a vírust, meg amúgy is kevesen mászkálnak éjszaka, de komoly szabadságjog megvonását jelenti, csekély haszonnal.

A kormányzati intézkedéseknek hatékonynak kell lennie, mert figyelembe kell venni az emberek tűrőképességét, ami nem elég hatékony, azzal kár frusztrálni az embereket.

Más volt persze a helyzet, amíg nem volt vakcina, akkor nem volt más, csak a korlátozások leheősége, de most már lehetne tanulni az előzményekból és tekintettel arra, hogy hiú remény az, hogy belátható időn belül véget lehet vetni a pandémiának, meg kell növelni a kórházi ápolás kapacitását, az ágyak, kórtermek számát, különös tekintettel, hogy más betegségek ápolásának rovására ne menjen a járvány. Persze ez felveti az elégtelen személyzet kérdését, de nincs mese, ha kell, akkor azt meg kell növelni.

Talán a szokásainkat is meg lehetne változtatni, teljesen felesleges korábbi életmódunkhoz ragaszkodni, például intézkedéseket tenni a turizmus helyreállításához, mert mint iparág valóban fontos lehet, de sajnos veszélyeket hordoz a nagy jövés - menés, szigorúbb járványügyi intézkedésekre van szükség, nincs mese, jobban be kell gombolkozni, az idegenek nem csak pénzt és vásárlóerőt, de kórokozót és halált, betegséget is hurcolnak magukkal.

Azért muszáj ezt meglépni, mert a vírusok sajátossága, hogy folyamatosan változnak, mutálódnak és egyre több veszélyes vírus alakulhat ki, a jelenlegi koronavíruson kívül is, hiszen az emberiség egyre növekvő, gyarapodó létszáma egyre jobb táptalaj a számukra. Manapság már közel nyolcmilliárd lakosa van a bolygónak, más a helyzet, mint korábban, mint amikor mondjuk csak három milliárdan voltunk, a nagy népsűrűségű helyeken könnyen kialakulhatnak veszélyes kórokozók, mint ugye Kínában és aztán ezek villámgyorsan el is tudnak terjedni és mivel az emberiség létszáma tovább gyarapodik, a jövőben ez csak még rosszabb lesz, egyre több veszélyes kórokozó elterjedésével.

Igazodni kellene ehhez, mert nem élhetünk többé úgy, mint amikor kevesebben voltunk.

Orvosok és ápolók kellenek, gyógyszerek, kórházak, az egészségügy jelentős megerősítése szükségszerű, a közösségi területek, mozik, színházak, éttermek, hivatalok, közlekedési eszközök rendszeres és hatékony fertőtlenítése, akár UV fénnyel, vagy levegőbe porlasztással, de hatékony és állandó sterilizálást bevezetni, ami költségében is hatékony és fel kell készülni a várható további betegségek, járványok kezelésére is, beleértve az esetleges utóhatásokat is, mert pandémiák esetén minden nagyobb jelentőséggel bír.

2021. dec. 19. 22:45
 5/23 anonim ***** válasza:
Meg lehet oldani: sok minden kell hozzá, aminek egy része nálunk nincs.
2021. dec. 20. 08:09
 6/23 anonim ***** válasza:
3%

Nem laposították el sehol sem a görbét, nem tudom, miről beszélsz.

Nincs több hetes lefolyása, legalábbis ha nem egy 75 éves AIDS-páciens vagy.

A kórházi ágyak még a bajoroknál is elfogytak, ahol jók a kórházak, tavasz óta kötelező az FFP2, rakás karanténosdi és a többi. Mondjuk a német média legalább 20 éve minden télen lehozta, hogy elfogytak az ágyak, de ugye ez csak most számít.

Ismerek jópár covidon átesettet, még a vakcinázósdi előtt kapta el nagyobbik részük, semmi bajuk azóta, pedig kéne a te számaid alapján.

Az oltással folyvástbalkudtak, először 99%-os volt, aztán ment lefele. Aztán nem is az volt a céljs, hogy ne kapd el, hanem, hogy ne légy beteg, végül, hogy ne halj bele. XD

Summázva: az oltás nem működik, csak a csicskák homokvára, amibe bedughatják a fejük. A lezárások pedig nem működnek, már tapasztaltuk.

Fiatal férfi, oltatlan, többszöri covidos. Erről ennyit, gyíkok.

2021. dec. 20. 17:26
 7/23 A kérdező kommentje:

Na pont erről beszéltem...

De igen, ellaposították a járványgörbét, különben a 3%-nak sokszorosa lenne a halálozás.

2021. dec. 20. 17:36
 8/23 anonim ***** válasza:
92%

Én is többször voltam covidos, egyszer sem éreztem meg. Akkor most mitől kéne rettegnem igazából?

Ez olyan mintha attól félnél hogy lekéselnek a villamoson, úgy, hogy egyébként nem használsz tömegközlekedést.

2021. dec. 20. 17:41
 9/23 A kérdező kommentje:

Na pont erről beszéltem.

Én meg a bárányhimlőt nem kaptam el és védett vagyok valahonnan. ÉS? Pedig nagyon gagyi az immunrendszerem, képtelen megvédeni a vírusoktól, baktériumoktól de a saját, egészséges sejtjeimet támadja.

2021. dec. 20. 17:45
 10/23 anonim ***** válasza:
46%
#9, Ez szép és jó, de ha valakit nem érdekel az sem hogy elkapja, meg az sem hogy esetleg belehal, azzal mit akarsz tenni? Én pl. így vagyok, abszolút nem érdekel semmi. Mit foglalkozzak vele, jobb lesz attól? Nekem nem, más meg nem érdekel.
2021. dec. 20. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!