Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tapasztalatotok szerint mire...

Tapasztalatotok szerint mire hasonlít legjobban a COVID veszélyességben?

Figyelt kérdés

2021. nov. 18. 22:34
A kérdező szavazást indított:
Nátha
Influenza
TBC
Fekete himlő
Ebola
52 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
67%
Hát, attól függ, kinél milyen tünetei vannak. Nekem elég erős az immunrendszerem, soha nem szoktam beteg lenni, max egy kis orrfújás. A Covid mégis úgy leterített, hogy biztos voltam benne, ott maradok. Nem is beszélve az utóhatásairól, mint pl. álmatlanság, szívizomfájdalom, fáradékonyság. Ezek nagyon sokáig tartottak.
2021. nov. 18. 22:43
 2/33 anonim ***** válasza:
55%

Egyikre sem.

A nátha halálozása elhanyagolható. Az influenza 0,1%. Az ebola és a fekete himlő 30-40%. A TBC kb. 10%.

A covid19 halálozása 3%. Ezért nem hasonlít egyikre sem.

2021. nov. 18. 22:50
 3/33 A kérdező kommentje:
2: akkor mondj egyet, ami szerinted igen
2021. nov. 18. 22:55
 4/33 anonim ***** válasza:
66%

#2 A feketehimlő 50-80%-os halálozási rátájú volt. Az influenza nem 1%-os arányú. A covid 3 alatti.

Itt a covid 2%-os:

[link]

De ha emlékszünk még arra, amit Nyunyóka néni mondott (bármibe halsz bele, ha pozitív volt a teszted, covid halálhoz kerülsz) és ezt kivetítjük más országokra is, ahol szintén így számolják, kb 0,1-2%-ra jön ki.

2021. nov. 18. 23:14
 5/33 anonim ***** válasza:
65%

4-es az influenza valóban nem 1%, ezért írtam 0,1%-ot.

feketehimő:

mortality rate from variola major is approximately 30%

[link]

3-as a covid halálozása kb. olyan, mint a szamárköhögésé. Csak az azért ritkább, mert ugye be van ellene oltva mindenki.

2021. nov. 18. 23:28
 6/33 anonim ***** válasza:
30%
#5 Ohh, bocsi, kimaradt a 0, az 1-es előtt. Ne viccelj már, jóval több az annál, max te nem veszed komolyan. A feketehimlőről meg ne wikin tájékozódj, ahova bárki beírhat bármit, akár én is. Ja és covid esetén oltottan is elkapod a fertőzést és fertőzöl is másokat. Tehát a szamárköhögéshez sem hasonlítható, mert ott a beoltott személy valóban védve van.
2021. nov. 18. 23:41
 7/33 anonim ***** válasza:
74%
Egy durvább fajta influenzához hasonlít leginkább.
2021. nov. 19. 09:08
 8/33 anonim ***** válasza:
84%

#2: ha a halálozás 3%, akkor hogy lehet hogy 1.5 év alatt csak 30e ember halt meg 3 hullámban Magyarországon?

A számok rohadtul nem stimmelnek.

Ha csak hullámonként a populáció 30%-án megy át, (márpedig kibszottul fertőző, az arány ennél biztosan nagyobb), akkor is HULLÁMONKÉNT kb. 90 ezer halottnak kellett volna lennie.

2021. nov. 19. 09:11
 9/33 anonim ***** válasza:
70%

8-as a [link] szerint Magyarországon 965.708 fő most covidos, vagy volt covidos. A halottak száma 32.780. Ez a betegek számának 3,39%-a. Erre szerintem bátran mondhatuk, hogy 3%.

A te számításodban ott a hiba, hogy abból indulsz ki, hogy a populáció 30%-a covidos. Ez nem igaz, innen borul az egész számításod.

forrás: [link]

2021. nov. 19. 09:19
 10/33 anonim ***** válasza:
70%

A te számítasod ott hibázik, hogy azt hiszed csak az találkozott a coviddal, akit pozitívra teszteltek.

Ilyen alapon az influenzára valami botrányosan magas halálozási arányt kapnál.

2021. nov. 19. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!