Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy látod most ennyi idő...

Hogy látod most ennyi idő után a covid veszélyességét és a statisztikákat?

Figyelt kérdés
Ezt a szavazós kérdést azért teszem fel, mert előbb volt egy hasonló, de nagyon egyoldalúnak tűnt.
2021. szept. 29. 14:51
A kérdező szavazást indított:
A covid nem veszélyesebb, mint egy influenza, a statisztikák világviszonylatban is túlzóak.
A covid veszélyesebb valamivel, mint egy influenza, a statisztikák világviszonylatban nagyjából jók.
A covid veszélyesebb valamivel , mint egy influenza, de a statisztikák világviszonylatban is túlzóak.
A covid jóval veszélyesebb, mint egy influenza, a statisztikák világviszonylatban nagyjából jók.
Egyéb.
25 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
2. opciót jelölte meg. De a statisztikák alatt mit értesz? A halálozásit vagy a megfertőződésit is? Mert utóbbi az pontos, az előbbi közel sem. Legalábbis nem hiszem, hogy a Covid például el tudja törni egy ember bordáit, lábait, kulcscsontját. Pedig sok orvos azt gondolja, hogy igen. A nagyapám is szerintük a Covid-ba halt bele, az hogy elütötte egy autó az mellékes volt.
2021. szept. 29. 15:05
 2/21 anonim ***** válasza:
82%
Első opciót jelöltem, az egész covid egy baromság. Voltam benne, semmivel sem több, mint a "hagyományos" nátha.
2021. szept. 29. 15:24
 3/21 A kérdező kommentje:
#1-es úgy összességében, hogy látod, mennyire fertőződtek meg környezetedbe, mennyi került kórházba esetleg halt meg figyelembe véve korosztályt esetleg stb... Hogy volt-e fiatal, középkorú, aki súlyos covid-ot kapott, vagy csak idősek stb..
2021. szept. 29. 15:56
 4/21 A kérdező kommentje:

*környezetedbeN.

És mennyire hozta a statisztika azokat a dolgokat, amiket láttál hallottál ..

2021. szept. 29. 15:57
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: 2. vagyok. Környezetemben senki sem volt súlyos beteg, simán influenzásak voltak többen, akik pozitívak lettek. Ezek között 20-70 év közöttiek voltak többnyire. 40 felettieknél 1-2 krónikus betegséggel is, egyik 56 éves nő cukros is volt és elég elhízott. Ő volt a legsúlyosabb, 2 hétig eléggé köhögött, előbb szárazon majd hurutosan és lázas is volt. De végül jobban lett. Családomban senkinek sem volt náthán kívül semmi baja a pozitivitás ellenére.
2021. szept. 29. 15:58
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Jaa, értem. A környezetemben tapasztaltak alapján nem vonnám kérdőre a statisztikákat, mivel az én környezetem az csak egy nagyon kis szelete az egész világnak. Egyébként a környezetemben senki nem halt meg Covid-ban úgy, hogy ne lett volna más baja ÉS nem az vitte volna el. 40 év alatti tényleges Covid halottról nem tudok ismerősi és az ők ismerősei körében sem. Amúgy korcsoportokra bontott statisztikát is lehet találni a neten. Pár hónapja kiszámoltam, hogy nekem 25 évesen mennyi esélyem van belehalni, ha elkapom. 0,08%, ennyit mond a hivatalos statisztika. Ez azt jelenti, hogy minden 1250. ilyen korú fertőzött hal bele. Nekem nincs ennyi velem egykorú ismerősöm aki elkapta volna, szóval reálisnak tűnik ez. De ettől még tudom, hogy valójában ennél is alacsonyabb a halálozási ráta, mert ebben a korban is benne van az, ami a nagyapámmal volt, hogy automatikusan Covid halottnak ítélik ha fertőzött. Csak ugye ebben a korosztályban jóval alacsonyabb a Covid-tól független halottak száma, így ha bele is veszik ebbe a fertőzötteket, nagyon sokat nem fog rajta torzítani.

#1 voltam.

2021. szept. 29. 16:09
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Környezetemben (kb. 500 ember) senki nem betegedett meg 2 év alatt. Aki be van oltva(kb. 50%-a), senkinek nem lett problémája az oltástól. Szóval, ha nem hallanám mindenhol a covid "híreket", nem is tudnék róla hogy pandémia van, mivel a gyakorlatban, valós életben nem tapasztaltam eddig.
2021. szept. 29. 17:39
 8/21 A kérdező kommentje:

Leírom azért a személyes tapasztalatom.

Ismerettségi körömben 2 érrendszeri problémás került kórházba és meghalt (40+), egy (70+) covidos tüdőkárosodás miatt fertőzés után pár hónapra halt meg. Két másik negyven körüli szívére panaszkodott, illetve egyiknek az tűnt fel, hogy megváltozott fizikai tevékenységeknél a szívritmusa, pulzusa (okosóra miatt tudja) és ez már pár hónapja tart már.

Egy kisgyerekről tudok munkatársi köröm révén, akinek a látása súlyosan leromlott.

De tény, hogy többen vannak, akiknél nem tudok róla, hogy bármi visszamardt volna egyelőre, illetve sokaknak csak a szaglástorzulás volt a szövődmény.

Én úgy látom ismerettségi körömben, hogy több ember lett beteg és a fiatalokat is jobban érintett.

2021. szept. 29. 18:22
 9/21 anonim ***** válasza:
8-as Azt elfelejtetted leírni hogy be voltak oltva akik kórházba kerültek?
2021. szept. 29. 18:34
 10/21 A kérdező kommentje:
Nem, egyik sem.
2021. szept. 29. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!