A koronavírus veszélyességében hasonlít a
mononukleózisra?
Figyelt kérdés
A mononukleózison a legtöbb ember enyhe tünetekkel, esetleg tünetmentesen esik át. Viszont némelyeknek erősen fáj, bedadag a torkuk, kórházi kezelésre szorulnak, esetleg a májuk is megnagyobbodik, diétázniuk kell, hónapokig nem sportolhatnak, szóval megsínylik.
A koronavírus is egyeseknél tünetmentes fertőzést okoz, míg mások lélegeztetőgépre szorulnak.
2020. ápr. 3. 21:51
1/7 anonim válasza:
Összehasonlíthatatlanul más a kettő.
+ mononukleózisban szerintem minimális a halálozás.
2020. ápr. 3. 21:54
2/7 A kérdező kommentje:
Nem a tünetekre gondolok, hanem arra, hogy hatalmas különbség van a lefolyás módja között: tünetmentes, enyhe tünetes többség vs igen súlyos beteg kisebbség.
2020. ápr. 3. 21:57
3/7 anonim válasza:
1: Felnőtt korban sokan belehalnak.
Ez ugye EBV és CMV vírus, ami okozza, okozhat súlyos májgyulladást is például, olvass utána.
2020. ápr. 3. 21:59
4/7 anonim válasza:
Nekem autoimmun májbetegségem lett az EBV-től, de a mononukleozisbol az égvilágon semmit se érzékeltem.
2020. ápr. 4. 01:46
5/7 anonim válasza:
#3. Az emberek 95%-a átesik az EBV-n és közvetlenül esettanulmány szinten okoz csak halált.
Szövődményei lehetnek, de a közvetlen halálesetek olyan ritkák, hogy kb feljegyzést is alig találni róla.
2020. ápr. 4. 02:24
6/7 anonim válasza:
5: Csatlakozom a 4-eshez, nekem is májgyulladásom lett, amivel kórházba kerültem, és fél évig úgy éreztem, meghalok, és sok év elteltével is vannak ahhoz köthető panaszaim. 37 évesen kaptam. 29 évesen volt CMV-m, azzal föl sem tudtam kelni 30 napig.
2020. ápr. 4. 08:27
7/7 anonim válasza:
természetesen a MONONUKLEÓZIS a veszélyesebb, nekem a lépem 20 cm-sre duzzadt egy rossz ütés és meghalok. Öregek tuti belehalnak én is kórházban voltam 20 évesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!