Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy látod most ennyi idő...

Hogy látod most ennyi idő után a covid veszélyességét és a statisztikákat?

Figyelt kérdés
Ezt a szavazós kérdést azért teszem fel, mert előbb volt egy hasonló, de nagyon egyoldalúnak tűnt.
2021. szept. 29. 14:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Persze, egyik érrendszeri problémás sem volt beoltva és úgy kezelték 2 éven keresztül őket. Főleg a 70+ érdekes. Megvolt az esti mese, jó éjszakát:-)
2021. szept. 29. 19:55
 12/21 A kérdező kommentje:
#11-es nem volt oltva, mert akkor még nem kerültek sorra.. Szeritned minden covidos az oltás után halt meg? Hmm..
2021. szept. 29. 20:36
 13/21 anonim ***** válasza:
91%
Azt tudom hogy az egészségügyileg kockázatos embereket elsők között oltották és az oltatlanoknak esélye sem volt ellátást kapni. De te kapásból 5 embert tudsz akinek komolyabb problémát okozott a covid és ebből 2 meghalt és mind oltatlan volt. Persze...
2021. szept. 29. 22:34
 14/21 A kérdező kommentje:

A kisgyereket nem oltották

A két középkorú, aki átesett a covidon csak post-covidja lett nem volt a veszélyeztetettek között.

A másik két középkorú és idős átesett addigra. A kolléganő férje aki veszélyeztetett szintén nem kapott oltást mire ők már meghaltak.

De hallomás szinten tudok olyan idősről, aki azt oltást követő 2 hétben belül halt meg szívleállásban, otthon.

Viszont a kérdés nem az oltásról szól.

2021. szept. 30. 09:02
 15/21 anonim ***** válasza:

Vegyünk egy más példát.

"A" vírus:

-Ha elkapod 90%, hogy belehalsz, és ha nem, akkor is durva következményei lesznek

-Nagyon nehezen terjed, maximum vérrel tud továbbadódni.

"B" vírus:

-0,5-1% a halálos megbetegedés esélye, és az esetek ~10%-ban okoz valami szövődményt, de idővel az is elmúlik.

-Extrém virulens, szinte biztos, hogy elkapod.

Akkor melyik vírus veszélyesebb a társadalom számára?

2021. szept. 30. 12:43
 16/21 A kérdező kommentje:

B, mivel a lakosság 1% biztosan meghal (egyszerűbb számolás) és 10% biztosan tartós egészségkárosodást szenved.

A, nem az egész lakosság, aki elkapja. Vegyük úgy biztosan meghal aki elkapja, akkor a halálozás akkor lesz azonos, vagy rosszabb, ha 100-ból legalább 1 ember elkapja.Azonban az ilyen beteg jobban izolálható.

Minél nagyobb a populáció, annál inkább a B lesz a veszélyesebb szerintem.

2021. szept. 30. 13:05
 17/21 anonim ***** válasza:

Na igen, ez az, amit sokan elfejetenek.

Tegyük fel, ha valóban egyenlő súlyosságú a covid a szezonális influenzával, de cserébe jóval virulensebb, akkor az egyenlő azzal, hogy veszélyesebb is.

2021. okt. 1. 15:39
 18/21 anonim ***** válasza:

17-es: Szerintem nem virulensebb. Én elkaptam a covidot tavasszal, enyhe tünetem volt, fáradtság, levertség, de légúti tünet semmi. A fáradtság elhúzódó volt.

Elkaptam 2 hete az influenzát, nagyon gyorsan levert, 39 fokos láz, taknyosság, majd erős, fullasztó száraz köhögés, hangszálaimra is ráment, légcsőhuruttal... 4 nap alatt átviharzott rajtam a java, azóta jól vagyok, fáradtságnak amúgy már 3. 4. nap nem volt nyoma és az nincs most sem. Enyhe arcüreggyulladásom is lett. Szerintem az influenza még mindig durvább és fertőzőbb.

2021. okt. 1. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:

A virulencia nem a betegség lefolyását jelenti, hanem hogy milyen könnyen terjed emberről-emberre, a covid pedig jóval virulensebb mint az influenza.

Jó példa erre, hogy nyáron soha nem volt influenzajárvány, covid viszont igen.

2021. okt. 1. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
19-es: azt tudom, de jóval fertőzőbb az influenza ez biztos. Alapjában viszont mindkettő cseppfertőzéssel terjed és azért azt is észben kéne tartani, hogy az influenzajárványok egy részét KORONAVÍRUSOK okozzák eleve. Nyáron nem volt covid... meccs, buli az igen, nyáron sosincs covid :)
2021. okt. 1. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!