Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Puzsér Róbert meg Gulyás...

Puzsér Róbert meg Gulyás Márton között ki fejezhető röviden tömören hogy mi a lényegi különbség?

Figyelt kérdés
2021. okt. 24. 14:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A baloldali nem jelenti automatikusan hogy liberalis. Ez csak a kormány propaganda eredménye, hogy a liberálisabb ellenzéket összemossa a kommunistákkal (szélsőbal). A skála szerint van baloldal, középen a liberális és a jobb oldal. Persze vannak fokozatok, szélsőbal, szélsőjobb stb.

Puzsért és Gulyást illetően, két teljesen különböző emberről van szó. Fontos hangjai az ellenzéki médiának, néhány dolgot jól látnak, néhányat nem. Puzsérnak mindig markáns véleménye van és hajlamos elfogultan nyilatkozni egy-egy ügyben. Ő ilyen elég filozofikus, harcos értelmiségi, aki nem fél a néző arcába ordibálni hogy hány óra. Lehet vele egyet érteni, meg nagyon nem szeretni.

Gulyás nagyon sokat formálódott a Partizán elindulása óta. Azt hiszem hogy egy működő demokráciaiban ő nem volna szélsőséges egyáltalán. Egyre inkább olyan közszolgálati jellegű műsorokat csinál amik nagyon hiányoztak a köztévéből az elmúlt 8-10 évben és olyan témáknak ad felületet ami semelyik tv-ben nem kapott adásidőt igazából. Emiatt én nagyon becsülöm a munkásságát. Mint magánember, a politikai hivatartozását nem tudom megítélni, de mint riporter, én nem látok rajta nagy elfogultságot, mint amit pl a Pesti tv-ben látunk a kormány iránt.

2021. nov. 22. 17:09
 12/15 A kérdező kommentje:
Amiket le írtam azt sugallja hogy nem ilyen egyszerű a kép mert vannak gazdasági meg társadalmi szempontok! Ez alapján kéne érteni mit is jelentenek részleteiben a különböző oldalak és milyen a hozzájuk tartozó filozófia vagy gondolati rendszer lényege! Mind a két szempont szerint! És akkor be helyettesíteni a konkrét politikai valóságba!
2021. nov. 24. 12:21
 13/15 A kérdező kommentje:
Ezek nélkül érteni se lehet őket!
2021. nov. 24. 12:21
 14/15 A kérdező kommentje:
Filozófiai szempontból hogy ha jól értelmezem Puzsér Balról Hannah Arendt jobbról meg Schopenhauer! Mert mind a két oldal próbál lenni egyszerre! Na és akkor ő nem Revisionista mert az Marxizmus csak újragondolt vagy igen? Csak most ismerkedek a filozófiával szal ne háborodjatok fel ha nagy hülyeséget mondok! Hanem javítsatok ki! Gulyás meg Marxista?
2021. dec. 23. 18:13
 15/15 A kérdező kommentje:
Abból gondolom hogy Schopenhauer mert egyik műsorban Nietzsche-t kritizálja és Schopenhauert emeli ki! Nietzsche meg gondolom jobb oldali vagy arról vesz példát a jobb oldal! A Marxizmust meg kritizálja Puzsér! Így aztán nem gondolom hogy Revisionista lenne!
2021. dec. 23. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!