Puzsér Róbert meg Gulyás Márton között ki fejezhető röviden tömören hogy mi a lényegi különbség?
"Puzsér vegytiszta jobboldali (nem fideszes), Gulyás meg vegytiszta baloldali (nem liberális)."
Ez mit jelent? Most mondtál valamit? Kérlek beszélj róla úgy mintha nem akarnád ki rekeszteni az embereket akik csak lajkusok és nem ismerik ezeket a dolgokat és próbáld meg lehetőleg részletesen pontosan kevésbé tő mondatokban! Valahogy vezesd be az agyakba hogy mik ezek és miért így használod ezeket a fogalmakat? Konkrét kérdésem is lenne mert Valamelyik adásában mondta Puzsér hogy "a bal oldal gazdasági kérdésekben jobb oldali liberális, társadalmi kérdésekben meg Marxista!" Hogy ez mit jelent és akkor Puzsér ennek az ellenkezője lenne? És pl én úgy tudtam hogy a bal oldal a liberális! Na és mi ez hogy vegytiszta? Sehogy nem tudok ezen el igazodni!
Szóval ez a mondat mit jelent?
"a bal oldal gazdasági kérdésekben jobb oldali liberális, társadalmi kérdésekben meg Marxista!"
Ezt Puzsértól idéztem! Darabokra kéne szedni mert csak úgy lehet értelmezni mit jelent hogy társadalmi kérdésekben marxista?
"Ja meg hogy mit is jelentenek ezek a jelen korunk jelen helyzetébe hogy a mostani hétköznapi térben a konkrét dolgokban is értjük már mik ezek a nélkül ugyan is aligha tudhatja az ember hogy amikor ezek közül választ akkor pontosan mit is választott már ha egyáltalán értéke lesz számára bármilyen választásnak a kettő közül!"
Na mondjuk ez egy kissé determinisztikus vagy kockafejű meg közelítése ennek a két véleményvezérnek! Viszont azért ha ilyen politikai fogalmakat használ valaki mint pl Marxista azt az emberek többsége nem fogja tudni mit jelent csak az ere kvalifikáltak! Meg azért az is felmerült bennem hogy ki tudja mennyire akarják ezek az emberek fel forgatni a világot? Valahol rémisztő is! Attól mert egyet értünk velük ebben abban még az emberek nagy része nem foglalkozik sem filozófiával sem politikával de viszont az ő esetükben a komplett lényüket az emberekre akarják zúdítani! Eleve ha nem gondolkozol filozófiai rendszerekben meg paradigmákban már belese fogsz illeni abba a steril kis világ képükbe. Így aztán hogy ebbe bele gondoltam lett bennem egy kis igény hogy valamivel közérthetőbben tudjam mik ezek? De úgy látom másban nincs meg az igény hogy el magyarázza nekem! Ahhoz ugyan is végig kéne szambáznia a válaszaival minden egyes mondaton amit le írtam! 6-7-8 kommentemben!
És szeretném érteni ennek a mondatnak az ellentétét is: "a bal oldal gazdasági kérdésekben jobb oldali liberális, társadalmi kérdésekben meg Marxista!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!