Szerintetek melyik magyar találmányra lehetünk a legbüszkébbek?
Figyelt kérdés
2021. máj. 21. 14:00
A kérdező szavazást indított:
Dinamó
Golyóstoll
Gyufa
Kodály-módszer
Laktobacillus védőoltás
Neutronspin-echo
Nukleáris fegyver
Telefonközpont
C-vitamin biológiai hatásainak meghatározása
Egyéb, leírom kommentben
41 szavazat
1/29 anonim válasza:
A népvagyon elveszítheti közpénz jellegét.
2/29 Wadmalac válasza:
Nem rangsorolnám, de a világ teszi, azzal, hogy melyikről tudja, hogy magyar.
3/29 anonim válasza:
Nukuláris fegyver. Annak volt a legnagyobb hatása. Nekem is hétvégén maghasadásaim vannak
4/29 anonim válasza:
Nekem ahogy elolvastam a kérdést rögtön valamiért Kandó Kálmán és a vasutak villamosítása ugrott be.
6/29 anonim válasza:
A transzformátor, amely lehetővé tette a villamos energia nagy távolságra való továbbítását kis veszteség mellett.
7/29 anonim válasza:
Nálam rezeg a léc, hogy melyik. Transzformátor, telefonközpont, karburátor, "jól használható" villanyóra (fogyasztásmérő), Ford T modell (és a hozzá tartozó gyártási módszer). Szerintemezek talán a legjelentősebbek.
8/29 A nagy Levin válasza:
Szerintem mindre büszkék lehetünk ( na jó, a nukleáris fegyverre talán kevésbé). Kis pontosítás: nem a gyufa magyar találmány, hanem a biztonsági gyufa.
Itt van egy bővebb lista: [link]
Amúgy kíváncsi lennék, hogy ezek közül mennyiről közismert külföldön, hogy magyar találmány, vagy legalább is részt vettek benne magyarok is.
9/29 anonim válasza:
Én, (és az UNESCO) Semmelweis felfedezését a golyóstoll elé sorolnám:
"Semmelweis Ignác Fülöp ... magyar orvos, „az anyák megmentője". 2013-ban az UNESCO Nemzetközi Tanácsadó Bizottsága A világ emlékezete program részének nyilvánította Semmelweis Ignác gyermekágyi lázzal kapcsolatos felfedezéseit." //wiki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!