Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hol tudom megnézni a szabad...

Hol tudom megnézni a szabad bölcsész szak filozófia specializációjának kötelező, és ajánlott irodalmait?

Figyelt kérdés
Érdekel a filozófia, az alapokon már túl vagyok, de nem szeretnék ilyen irányban tanulni, mert azzal nem tudnék elhelyezkedni. Szóval kivenném az engem érdeklő műveket könyvtárból.

ma 15:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel adott félév elején.

A filozófia tanszéken rendszerint az a gyakorlat, hogy egy-egy oktatónak van kiemelt területe, illetve el is várják tőlük, hogy fejlődjenek, kutassanak. Szóval ha azt mondom, német idealizmus története, ott nyilván Kant, Fichte, Schelling és Hegel, és nagyjából körvonalazódik is a kötelező irodalom. Viszont az, hogy etikatörténet, kortárs vallásfilozófia, tudományfilozófia, modern logika stb. annnyira általános, hogy jó eséllyel úgy válogatja össze az oktató a kötelezőket. A tantárgyleírásban megadott kötelező irodalom csak tájékoztató jellegű. (ezek általában nyilvánosan elérhetők)

Ha kell, tudok részletesen írni konkrét témákról.

ma 15:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Hol érhetők el a tantárgyleírások (bármelyik egyetem)?
ma 15:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Pl. itt: [link]

Sajnos eléggé vacak a kereső.

ma 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!