Szerintetek melyik magyar találmányra lehetünk a legbüszkébbek?

Figyelt kérdés

2021. máj. 21. 14:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
11%
Egyértelmű hogy Teller Ede, atomfizikus találmánya, a hidrogénbomba.
2021. máj. 21. 21:24
 12/29 anonim ***** válasza:
11%
Minden jelentősebb találmányhoz úgy 100% szerencse kell. Hogy jó időben legyél jó helyen. Ezért aztán ahogyan nem dagad a nemzeti színű keblem akkor sem ha meglátok egy lottónyertest úgy akkor sem fog ha egy olyan találmányra gondolok ami egy magyar emberhez kötődik. Ha mondjuk Szentgyörgyi nőnek születik, vagy a felmenői nem azok akik, akkor ma igen valószínű hogy nem ismernénk a nevét. Helyette ismernénk mást aki felfedezi. Minden találmány épül a korábbi emberek munkáira. James Watt előtt is volt gőzgép és után is fejlesztették még tovább. Ha levonod egy találmányból a szerencse faktort akkor azt kapod hogy ugyanolyan picit adott csak hozzá az elődök munkáihoz mint mindenki más.
2021. máj. 21. 23:35
 13/29 anonim ***** válasza:
10%

Mint magyar találmány, egyikre sem. Ezek mind vagy lopott találmányok vagy olyanok, hogy pár évig éltek, aztán eljárt felettük az idő.

Két kivétel van közöttük, a C-Vitamin és az oltás. De ez is olyan, hogy ha nem lett volna Szent-Györgyi Albert, akkor felfedezi valaki más. Ugyanez igaz a védőoltásra is. Miért legyek büszke egy olyan felfedezésre, ami amúgy tök evidens, csak szerencse kérdése, hogy ki fedezi fel hamarabb?

2021. máj. 22. 00:27
 14/29 A nagy Levin ***** válasza:
22%
#13 ezen logika alapján miért legyünk büszkék xy olimpiai bajnokra, hiszen ha nem lett volna ott, akkor is megnyeri valaki azt az aranyérmet.
2021. máj. 22. 00:43
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
A verseny megrendezésre kerül mindenképpen, egy felfedezés viszont várattat magára. A C-vitamin és a védőoltás viszont olyan felfedezés, amit mindenképpen felfedeznek, csak idő kérdése. Tehát miért legyek büszke rá, hogy pont akkor, pont egy magyar kutatott abban a témában? Ha ő nincs, akkor más felfedezte volna ugyanúgy.
2021. máj. 22. 00:48
 16/29 anonim ***** válasza:
11%
Egyébként nevetséges a lepontozásotok. Én érvekkel alátámasztottam, hogy miért nem tartom jelentősnek a magyar felfedezéseket, erre jön a lepontozás bármiféle kommentár nélkül. Legalább akkor írnád le, hogy mi bajod van. Ráadásul mindezt egy véleményes kérdés alatt... Nem lehet véleményem vagy mi van?
2021. máj. 22. 00:49
 17/29 A kérdező kommentje:

“ A C-vitamin és a védőoltás viszont olyan felfedezés, amit mindenképpen felfedeznek, csak idő kérdése. “

Honnan szedted ezt a hülyeséget?

Ha senki nem kutat, mert senki nem veszi rá a fáradtságot, akkor bizony nem lesz felfedezve...

2021. máj. 22. 00:52
 18/29 anonim ***** válasza:
23%
Gondolod, hogy megrekedt volna az orvostudomány/biológiai tudásunk a középkor szintjén Szent-Györgyi Albert nélkül? Akármilyen újat fedeznek fel a témában, előbb-utóbb felbukkannak a vitaminok és akkor ott lesz a C-vitamin is köztük. Ez olyan evidens dolog, hogy lehetetlen nem felfedezni. Ha azt mondod, hogy valamilyen DNS mutáció felett elszaladt volna a tudomány, akkor azt mondom oké, mert ahhoz bonyolult matematika, eszközpark és tudás szükséges, de a C-vitamin egy alapvető dolog, ami mellett nem lehet elmenni, ha kutakodni kezd a témában az ember.
2021. máj. 22. 00:57
 19/29 anonim ***** válasza:
90%

12#

„Minden jelentősebb találmányhoz úgy 100% szerencse kell.”

Ez így önmagában nem igaz, egy tudományos felfedezéshez azért „némi” tudás is kellett, ami nálad láthatón közel sincs meg.

13#

„Mint magyar találmány, egyikre sem. Ezek mind vagy lopott találmányok vagy olyanok, hogy pár évig éltek, aztán eljárt felettük az idő.”

Például a transzformátor nem lopott találmány és nem járt el felette az idő? Nézz már körül, ha nem lennének transzformátorok, akkor mi lenne a villamos energia szolgáltatással? Mivel töltenéd a hülye telefonodat, mivel irkálnád ide az eszetlen baromságaidat?

15#

„Tehát miért legyek büszke rá, hogy pont akkor, pont egy magyar kutatott abban a témában? Ha ő nincs, akkor más felfedezte volna ugyanúgy.”

Ilyen alapon senkire nem lehetsz büszke, külföldire sem. Akkor te kire vagy büszke ebben az országban?

16#

„Egyébként nevetséges a lepontozásotok. Én érvekkel alátámasztottam, hogy miért nem tartom jelentősnek a magyar felfedezéseket”

Igen, csakhogy ezek az érvek teljes mértékben elfogadhatatlanok. Persze, ha egy külföldi fedezi fel arra büszke lennél. Aki nem becsüli a saját hazája múltját, felfedezőit, feltalálóit, jelentősebb történelmi személyeit, az nem érdemli a jelent és a jövőt.

Bezzeg rád aztán „büszke” lehet ez az ország. Sajnos negatív irányba nem lehet lepontozni, csak nulláig, pedig a „nagyszerű” válaszaid –100%-ot érdemelnének. Okostelefonja van, esze nincs.

2021. máj. 22. 12:32
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az itt hozzászólók közül én vagyok az egyetlen aki kutat és akinek szabadalma is van. De persze én nem értek hozzá. Kutatás, találmányok, szabadalmak ezekről olyan romantikus elképzelései, tévképzetei vannak a kívülállóknak amit mindig megmosolygok. :) Persze ha valakinek pl. a magyar atombombára (sic!) áll fel a nemzeti színű bájdorongja akkor azzal nem lehet mit tenni.
2021. máj. 22. 14:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!