Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Régen mi motiválta az embereke...

Régen mi motiválta az embereket, hogy véres kivégzésekre menjenek el? Miért voltak ilyenek egyáltalán?

Figyelt kérdés

...Mert nem hiszem, hogy minden esetben példát akartak statuálni, arra már ott volt egy rakás hulla kitéve, vagy a darabja...

Nem értem ezeket a korokat. A legkegyetlenebb kivégzésekről olvastam sokszor mai szemmel semmiségért, vagy kínvallatással kicsikart vallomás alapján. Ilyen sok pszichopata és szadista volt a vezetők és esetleg az emberek között, akik élvezettel nézték? Vagy nem volt jobb dolguk? Hm, unatkozom, asszony, irány a heti kivégzés a főtéren? A hóhérok élvezték ezeket? A festményeken meg sokan fapofát vágnak, miközben pl. éppen karóba húznak valakit. Nem értem, egyáltalán miért nem volt elég mondjuk lefejezni valakit? Részben megértem, ha vallási okai voltak, pl. valaki "az ördöggel cimborált", kézenfekvő a máglya, persze akkori szemmel.

2021. ápr. 16. 11:08
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Meg gondolom baleseteknél is azért lassítanak (bár nincs autóm), hátha látnak egy szénné égett hullát, vagy ilyesmit, és az ilyenekről, meg rosszabbakról készült képeknek és videóknak is nagy a rajongótábora. Valóban, ha nincs börtön, csak kivégzés, valahogy fokozni kellett, bár gondolom sokszor hasraütésre ment, hogy valakit egyszerre hányféleképpen végeznek ki, és még az érezhette szerencsésnek magát, akit "csak" mondjuk keresztre feszítettek.

Köszönöm a válaszokat!

2021. ápr. 16. 13:50
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

szívesen megnézném, ha pl m. rihárdot mágján égetnék el.

vagy ha berkinek levágnák a fél karját.

2021. ápr. 16. 13:52
 13/26 Wadmalac ***** válasza:

A katasztrófa-turizmusról megvan a véleményem, én spec mindent megteszek, hogy pont NE lássak ilyesmit.

Allergia-szinten erős az empátiám, már az "elvágtam az ujjam papírral" mondattól a hideg kiráz.

De tényleg vannak, aki az ilyet kifejezetten keresik.

Nem vagyok benne biztos, hogy ez összefüggene a szadizmussal, de némi empátia-hiánnyal biztosan.

2021. ápr. 16. 14:04
 14/26 A kérdező kommentje:
Lehet hogy én puhány vagyok, de még egy sorozatgyilkosnak is legfeljebb gyors kivégzést kívánok. Az említett "urakkal" pedig nem tudom mi a bajod... M. Richárd mondjuk 100-zal ment a belvárosban, ami nyilván nem szép, de nem ő az egyetlen, csak eddig más elé nem gyakran kanyarodtak ki. Motorosok is szoktak ennyivel menni. Mindenkit égessenek el akkor máglyán, aki ilyen gyorsan megy? Berki pedig szeret büntetőfékezni, ebben ő sincs egyedül, ha jól tudom. Repkednének itt a karok...
2021. ápr. 16. 14:13
 15/26 anonim ***** válasza:
#12 Ne legyél gonosz!
2021. ápr. 16. 14:16
 16/26 Wadmalac ***** válasza:

Én maximum hirtelen felindulásból, személyes érintettség esetén kívánnám valakinek a halálát, főleg kínhalálát.

Objektíven nézve a halálítéletnek is csak anyagi előnye van a zárva tartással szemben.

2021. ápr. 16. 14:18
 17/26 anonim ***** válasza:
54%

"csak anyagi előnye van a zárva tartással szemben"

2021-ben mindennél fontosabbak az anyagiak, gondolom korábban is fontos szempont volt

2021. ápr. 16. 14:21
 18/26 anonim ***** válasza:
#17 Mára az emberi élet értékesebb lett, mint a pénz Európában.
2021. ápr. 16. 14:25
 19/26 Wadmalac ***** válasza:
100%
A halálbüntetés legfőbb hibája, hogy nem lehet visszacsinálni. Upsz, tévedtünk, bocs.
2021. ápr. 16. 14:30
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
#19: A szabadságvesztésnek is megvan az a hibája, hogy igen, elvettük az ifjúságodat, vagy akár ötven évet is.
2021. ápr. 16. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!