XVI. Lajos kivégzésének helyét és a Trójai háború valódi okát?
Lajost a Concorde-téren fejezték le Párizsban (akkor a Forradalom tere nevet viselte).
A trójai háborúról az egyetlen forrás Homérosz, nem tudom hogy találgatáson kívül mi lehetne a valódi ok.
Trója az akkori ismert világ egyik leggazdagabb városa volt. Nem csoda, hogy annyi másik városnak, államnak fájt a foga rá, mesés gazdagsága volt.
Ez nem a Homérosz kori rétegből feltárt kincsek, mégis tükrözik a város anyagi helyzetét. Ha valóban létezett Szép Heléna, és Párisz herceg tényleg elrabolta, akkor ez a dolog, mint ürügy, kapóra jött Agamemnónnak, hogy megindítsa a támadást Trója ellen.
Ha én király lettem volna az ókori Mükénében biztosan azért támadtam volna meg Tróját, mert egy nagyon gazdag város elfoglalása hosszú távon elég kifizetődő. Először ki lehet fosztani, meg lehet rémíteni a lakosságot, aztán belehet tőlük szedni a zsíros adókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!