A kapitalisták szerint az ember alapvetően rossz, míg az anarchisták és kommunisták szerint az ember alapvetően jó?
"A hierarchia okozza ezt és az eltérő jövedelmi szint."
Nincs hierarchia, mint írtam, hasonló beosztású kollégákról beszélünk. Egymás fizetését sem ismerik. A szomszédságban is nehéz hierarchikus viszonyokat felállítani.
Egyszerűen sok ember nem képes kezelni a saját érzelmeit, és kivetíti a frusztrációját másra. Kész a baj, nem kell ehhez semmiféle hierarchia meg különbség.
11
Lehet, hogy előléptetésben reménykednek, a főnöknek akarnak imponálni vagy egyszerűen csak féltik az állásuk.
A szomszédok szemétkedése is már ennek a rendszernek a végeredménye, mert az irigységet is a rendszer szüli azáltal, hogy egyeseknek több jut mint másoknak.
#12 Kérdező, arra igyekeztem rámutatni - ezek szerint hiába - , hogy a legtöbb torzsalkodásnak semmi köze a rendszerhez.
Az emberek elfojtott frusztrációihoz annál több köze van, és ezek néha blőd apróságokon, céltalanul csapódnak ki a társadalom többi tagjára.
Ha szekálom a másik kollégámat, mert pl. szerintem büdös a kabátja (életből vett példa :D), akkor cserébe előléptetnek? Vagy akkor biztosabb lesz az állásuk?
Ha főnökként észrevennék ilyen bomlasztó, légkört mérgező elemeket, nemhogy elő nem léptetném őket, hanem kivágnám a munkahelyről.
Áruld már el, mi az a munkamotiváció, ami nem az önérdekre alapul és működik.
Mert motiváció nélkül teljesítmény sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!