Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Már egyre nyilvánvalóbb, hogy...

Már egyre nyilvánvalóbb, hogy az elit-diktatúra felé tart a világ?

Figyelt kérdés
Tegnap a párizsi parlament szavazta meg az a törvénytervezetet minek következtében illegális lesz a sajtónak vagy médiának rendőrökről vagy más rendfenntartó személyekről képeket terjeszteni.
2020. nov. 21. 14:51
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

30

De, kényszerből járok, hogy annyit előteremtsek, hogy étel tudjak venni, számlát, albérletet ki tudjam fizetni. Ettől még nem motivál maga a pénz, nem motivál a pénz felhalmozásának gondolata.

2020. nov. 29. 10:41
 32/49 anonim ***** válasza:

"Ettől még nem motivál maga a pénz, nem motivál a pénz felhalmozásának gondolata."

Ha tehát holnap a főnököd azt mondja, hogy jövő hónaptól egy tízessel kevesebbet kapsz, nem is érdekel?

Dehogynem érdekel, csak kényszerből.

A pénz felhalmozása pedig szabaddá tehet, hogy soha többé ne érdekeljen a pénz felhalmozása. :)

Addig viszont a pénzszerzés kényszere motiválja a tetteid nagy részét, akár elfogadod ezt, akár nem.

2020. nov. 29. 11:10
 33/49 A kérdező kommentje:

32

Oké, ezek szerint jobban ismersz engem mint én magam :)

2020. nov. 29. 11:17
 34/49 anonim ***** válasza:

Nézd, annyira kikerülhetetlen manapság a pénz, hogy egyszerű hazugság az, hogy valakit nem érdekel, akinek nincs belőle tengernyi mennyiségű otthon.

Én is ezzel a sztorival áltattam magam. Hogy én mennyire emelkedett, anyagiatlan vagyok, miközben egy szar munkahelyen szívtam a pénzért, és utáltam az életemet. :D

Most sok mindent feláldozok azért, hogy sok pénzem legyen, és jó úton is vagyok felé. De közben élvezem az életemet is, mert sokat tettem azért, hogy szabadon oszthassam be az időmet.

Ez is kompromisszum, de legalább nem kilátástalan, és közben azt csinálom nap mint nap, amit élvezek.

2020. nov. 29. 11:21
 35/49 A kérdező kommentje:

34

De csak azért fontos az embereknek a pénz mert pénz-rabszolgaságban élünk. Mindent pénzben mérnek, tehát a túlélésed is a pénzhez kötött. Hacsak nem akarsz elpatkolni akkor igenis pénzt kell szerezned.

De egy dolog amikor ezt valaki kényszerből teszi és más dolog amikor valaki a pénz szeretete, imádata miatt hajhássza a pénzt. A különbség órási!

2020. nov. 29. 11:43
 36/49 anonim ***** válasza:

"De csak azért fontos az embereknek a pénz mert pénz-rabszolgaságban élünk. Mindent pénzben mérnek, tehát a túlélésed is a pénzhez kötött. Hacsak nem akarsz elpatkolni akkor igenis pénzt kell szerezned."

Mindig valamihez kötött volt a túlélés. Régen vadászni kellett, aztán földet művelni, és ma is ezt kellene, mert a boltban kapható termékek nem ingyen kerülnek oda.

Ennek a folyamatnak az ellenértékét kell megfizetned pénzzel.

Persze magad is csinálhatod, gazdálkodhatsz, előállíthatod a magad számára szükséges energiát természetes erőforrásokból, sok ilyen függetlenedési példát látunk már.

De az egészségügyi ellátás akkor sem lesz ingyen, hogy csak az egyik legfontosabbat említsem.

"De egy dolog amikor ezt valaki kényszerből teszi és más dolog amikor valaki a pénz szeretete, imádata miatt hajhássza a pénzt. A különbség órási!"

Igen, ez így van. A legtöbb ember nem magát a pénzt szereti, hanem mindazt, amit meg tud vásárolni a pénz segítségével:

- a saját szabadidejét

- jobb egészségügyi ellátást és oktatást

- jobb lakhatási körülményeket

- bármit, amire szükséget érez

Teljesen természetes tehát, ha az ember sokat tesz azért, hogy több pénze legyen.

Felesleges a pénzt utálni. Az csak egy eszköz, amivel jobb életet vásárolhatsz magadnak.

Inkább célszerű azon elgondolkozni, hogyan szerezhetnél több pénzt úgy, hogy közben minőségibb életet élsz, és még szórakoztat is a folyamat!

Onnantól fogva, hogy ezt megértettem és elfogadtam, leírhatatlanul sokat javult az életem.

2020. nov. 29. 11:47
 37/49 Wadmalac ***** válasza:
#36: Örülök, hogy van, aki képes reálisan látni a helyzetet.
2020. nov. 30. 09:37
 38/49 A kérdező kommentje:

37

A reális helyzet az, hogy amióta megszülettél kényszerek és kötelezettségek határozzák meg az életed.

Persze sokan azt bemagyarázzák maguknak, hogy ezek nem kényszerek, hanem maga a normalitás és ezeket a dolgokat önszántukból teszik. Ezt egyértelműen azért teszik, hogy jobban érezzék magukat, illetve úgy érezhessék, hogy rendelkeznek kontrollal az életük felett.

2020. nov. 30. 11:20
 39/49 Wadmalac ***** válasza:

"amióta megszülettél kényszerek és kötelezettségek határozzák meg az életed."

igen. Ezt hívják társadalomnak. Ott nem csak jogaid, hanem kötelességeid is vannak.

Ha ezzel nem tudsz együtt élni, el lehet tőle vonulni. Csak akkor a társadalom előnyei sem járnak neked.

2020. nov. 30. 12:22
 40/49 A kérdező kommentje:

39

Hogyan vonulsz el tőle? Ugyan már.

A Marsra tudtommal még nincs járat, de mire lesz már az egész bolygó fel lesz parcellázva és tulajdonosai lesznek.

A Földön pedig, mutass egy négyzetcentiméternyi területet amelyet még nem követelt senki magának :)

Hogy vonulsz ki tehát a társadalomból?

Néhány példára tényleg kíváncsi lennék.

2020. nov. 30. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!