Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Már egyre nyilvánvalóbb, hogy...

Már egyre nyilvánvalóbb, hogy az elit-diktatúra felé tart a világ?

Figyelt kérdés
Tegnap a párizsi parlament szavazta meg az a törvénytervezetet minek következtében illegális lesz a sajtónak vagy médiának rendőrökről vagy más rendfenntartó személyekről képeket terjeszteni.
2020. nov. 21. 14:51
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

20

“Szintén sosem volt igazán. És itt a gyors átmenettel a társadalom pár sikeres gyorsan kapcsoló középmezőnyöst leszámítva sikeres farkasokra és sikertelen birkákra vált szét.“

Nem csak erről van szó. Nyilván a lakosság nagy részét demotiválja a ledolgozhatatlan hátrány látványa és ténye ami őket választja el az elittől. Lássuk be, tisztességes kemény munkával (még ha a legprofibb is vagy a szakmádban) sosem éred utol a legvagyonosabbakat. Így úgy tűnhet az embernek, hogy hiába minden verejték, tanulás, küzdés, lehetetlen vagyonban felvenni a versenyt a kiváltságosokkal (akik már fent vannak). Akik pedig már fent vannak azoknak könnyebb gyarapítaniuk a vagyonukat illetve bebetonozni a helyüket, családjuk helyét odafent.

Ugyanakkor nem mindenkinek prioritás a nagy vagyon felhalmozása, viszont ennek ellenére nem szeretnének alacsonyabb rendű emberek lenni mint akinek nagy vagyonuk van, tehát nem szeretnék ha emiatt nekik diktálnának.

2020. nov. 24. 12:52
 22/49 Wadmalac ***** válasza:

"Lássuk be, tisztességes kemény munkával (még ha a legprofibb is vagy a szakmádban) sosem éred utol a legvagyonosabbakat."

Mert arra nagyon sokan képesek. A sikerhez kellenek olyan plusz képességek, ami nem mindenkiben van meg. Hogy ez tudási, helyezkedés-képességi, életstratégiai, az változó.

"nem szeretnének alacsonyabb rendű emberek lenni mint akinek nagy vagyonuk van, tehát nem szeretnék ha emiatt nekik diktálnának."

Márpedig mindig fognak diktálni olyanok, akik a diktáláshoz jobban értenek, mint az az átlagember.

Az az átlagember totál képtelen is lenne jó vezető lenni.

2020. nov. 24. 13:20
 23/49 A kérdező kommentje:

22

Mert arra nagyon sokan képesek. A sikerhez kellenek olyan plusz képességek, ami nem mindenkiben van meg. Hogy ez tudási, helyezkedés-képességi, életstratégiai, az változó.“

Milyen képességek szükségesek?

A legvagyonosabb emberek nagy része nem számít a legjobbnak saját szakmai területén, sőt sokuknak nincs is szakmája.

Ami a leginkább megkülönbözteti őket a többiektől az a gátlástalanság, laza morális elvek.

2020. nov. 24. 13:30
 24/49 Wadmalac ***** válasza:

Látod, ötleted sincs, mitől jó vezető valaki, de mégis skatulyázol sztereotípiákkal.

Amíg a világot nem látod máshogy, mint hogy vagyunk mi elnyomott szegények meg a gonosz elnyomó gazdagok, addig nincs miről beszélni.

Nemrég volt itt egy kérdező, aki oldalakon át arról fortyogott, hogy el kell szedni minden gazdag pénzét és odaadni neki, kezdesz erősen arra hajazni.

2020. nov. 24. 13:34
 25/49 A kérdező kommentje:

24

Nem kellene odaadni nekem, nekem senki pénze nem kellene. Ugyanis a pénz engem nem érdekel, nem motivál.

Szerintem viszont az egyenlőségnek fenn kellene állnia. Nem jó ha vannak egyenlőbbek.

2020. nov. 24. 14:30
 26/49 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem viszont az egyenlőségnek fenn kellene állnia."

Szerintem meg nem.

Mindenki arányosan annyit keressen, amennyi értéket, profitot elő tud állítani.

Aki annyira sem képes, annak kell majd az alapjövedelem.

2020. nov. 24. 15:29
 27/49 A kérdező kommentje:

26

Jó. És hogyan méred meg, hogy ki mennyit termelt ahhoz, hogy arányosan részesüljön a kifizetésekből?

2020. nov. 24. 15:58
 28/49 Wadmalac ***** válasza:

A piac méri.

És eszerint részesülnek ma is.

Akármennyire soknak tűnik is pár nem hasznosnak dedikálható munkakör fizetése, a fokmérő az, hogy mennyi profitit termel.

És például egy agyonfizetett profi golfozó bizony ilyen sok profitot termel.

2020. nov. 25. 07:09
 29/49 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem jól látod, de nem a franciaországi események miatt.

A demokrácia egy berendezkedés csupán, de a megvalósulási formája az, ami igazán döntő.

Egy alulról jövő kezdeményezés, ami pl. nagyvállalatok befolyását ásná alá, halálra van ítélve, hiszen a sajtó egy részét kilóra felvásárolták már (nyugaton, míg itthon a kormány tette ugyanezt), így a tömegmédia könnyedén átveri a tulajdonosok akaratát a választókra.

Jelen pillanatban a sajtó és a globális nagyvállalatok hatalma túlontúl nagy - mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem vagyok kapitalizmus-ellenes (sőt) - ugyanakkor azt nem tartom helyesnek, hogy a gazdasági érdekcsoportok érdekei mindent felülírjanak, főleg a politikai színtéren.

2020. nov. 29. 10:20
 30/49 anonim ***** válasza:

"Ugyanis a pénz engem nem érdekel, nem motivál."

Jaj ne, gondolom dolgozni sem jársz, mert nem érdekel a pénz.

2020. nov. 29. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!