Miért nem érdekli a történelemtudósokat a valóság?
Jelenleg a teljesen egyértelmű felfedezéseket se fogadják el, ha azok miatt jelentősen módosítani kell a korábbi nézetüket. Ott vannak például a boszniai piramisok, amik egyértelműen ember alkotta objektumok, de valamiért a történészek többsége ezt nem fogadja el és olyanokat várnak el a másik oldaltól, hogy bizonyítsák kétséget kizáróan, hogy ember alkotta objektumok.
Ellenben ha mondjuk találnak valahol egy bokáig érő falat (mondjuk Aquincumban), akkor egyenesen tényként kezelik, és ki is írják, hogy az a fal a vécéhez tartozott.
Ja, és természetesen semmilyen igényük nincsen a régészeknek az elveszett dolgok feltárására, de ha én fémkeresővel kimegyek az utcára, máris nyakamba akasztanak egy hatalmas bírságot.
"Miért is? Az az állítás, hogy mesterséges pontosan ugyanolyan, mint az, hogy természetes. "
Így van, ha valaki azt akarná elfogadtatni hogy valami természetes képződmény, akkor az övé lenne a bizonyítás terhe, hogy ezt az állítását igazolja.
Csak ugye te itt amellett kardoskodsz hogy mesterséges objektumokról van szó, akkor rajtad áll hogy ezt bizonyítsd, hisz te vagy az, aki állítasz.
"Így van, ha valaki azt akarná elfogadtatni hogy valami természetes képződmény, akkor az övé lenne a bizonyítás terhe, hogy ezt az állítását igazolja."
Tehát ha jól értem te azt se állítod, hogy a piramisok természetes képződmények, ugye?
"Tehát ha jól értem te azt se állítod, hogy a piramisok természetes képződmények, ugye?"
Nem hát. Egyszerűen nem indulok ki abból, hogy mesterségesek, ha egyszer semmi nem utal erre.
"De valamiért mégiscsak abból indulsz ki, hogy természetesek."
Mert ez az alapállapot, hogy ha valami nem mesterséges, akkor értelemszerűen természetes.
"Szóval az az alapállapot, amit te gondolsz"
Hogy mi van? Szimpla józan ész, hogy ami nem mesterséges, az természetes. Semmi köze ahhoz, hogy én mit gondolok.
Nem.
Az alapállapot azért a természetes, mert egyrészt az volt előbb, abból is van több, és a mesterségest könnyebb felismerni és jobban dokumentálva van.
Kérdező, ha te hülye szeretnél lenni, akkor miért a tudományokon kérdezel?
Ezotériában tetszés szerinti hülye lehetnél, és még hódolód is akadna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!