Reklámokban gyakran elhangzik ez a kifejezés, hogy "brutális áron kapható…. " Ti hogyan értelmezitek ezt a szerintem balul megfogalmazott szlogent?
Na most belém bújt a kisördög, és rákerestem hasonlóakra:
"Samsung ue55ju6000 4k 138cm új Óriási áron csak ma"
"HP notebookok ˝óriási˝ áron! - CENTER.HU Kft."
viszont "hatalmas" és "gigantikus" áron még mindig csak a drága cuccok vannak :)
Kérdező!
Mint a befutott hozzászólásokból kiderül, ez a reklámfogás melléfogás. Kinek ezt, kinek azt jelenti. Kinek ezt, kinek azt akarja mondani. Zavart okoz az értelmezésekben, rossz, nyelvrontó.
"Samsung ue55ju6000 4k 138cm új Óriási áron csak ma"
köszönöm, nekem megfelel alacsony áron is, úgyhogy inkább holnap veszem meg...idióta marketingesek.
Lehet erre is, meg arra is – de szerintem egyik sem az igazi: azt gondolom, hogy valójában a "brutálisan jó" (ár) rövidülése ez.
(Na, aztán ez persze megint kétfélét jelenthet: ha a vevők beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon alacsony (ár)', ha az eladók beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon magas (ár)'... :-) Amikor pedig egy eladó beszél a vevőhöz, akkor szintén nem érthető félre, hiszen senkinek sem kétséges, hogy melyik jelentésről próbálja meggyőzni az eladó a vevőt... :-)
25-ös.
ha a vevők beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon alacsony (ár)', ha az eladók beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon magas (ár)'
Most lehet rosszul értem de nem fordítva a vevőknek magas,az eladóknak pedig alacsony az ár.
Van is egy ezt jelentő mondás.
Aki adja annak sok (vevő) aki kapja (eladó) annak kevés.
A brutál ár meg brutális ha elképzelem,hogy nekem kell(ene) kifizetni! Mer'ha a szomszédnak az semleges.
Egyébként a számok vonalán is megvan ez a "túlzás".
Azt hiszem hirtelen (én naív) hogy ez lesz a sorszám, vonalkód, olyasmi, mer'hosszú, na! Oszt kiderül hogy az ára.
Ehhez nem elég vastag a pénztárcám, de, hogy utána olyan lapos lesz mintha a "medve lépne rá" konkrétan, az nem lesz hasonló az esti mesében látott macihoz max. a vérmedvéhez. Sok(k) oló, elkeserítő. Hol volt, hol nem volt a lóvé. Bár utóbbi gyakrabb. Sz'al értitek. Nen tom minek nézik a jó népet de nem jó matekosnak, az fix. mint a kamat. Ja, az se az b.. a meg! 🙃🙃🙃😊😊😊🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!