Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Reklámokban gyakran elhangzik...

Reklámokban gyakran elhangzik ez a kifejezés, hogy "brutális áron kapható…. " Ti hogyan értelmezitek ezt a szerintem balul megfogalmazott szlogent?

Figyelt kérdés

2016. febr. 9. 07:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Na most belém bújt a kisördög, és rákerestem hasonlóakra:

"Samsung ue55ju6000 4k 138cm új Óriási áron csak ma"

"HP notebookok ˝óriási˝ áron! - CENTER.HU Kft."

viszont "hatalmas" és "gigantikus" áron még mindig csak a drága cuccok vannak :)

2016. febr. 11. 04:06
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Mint a befutott hozzászólásokból kiderül, ez a reklámfogás melléfogás. Kinek ezt, kinek azt jelenti. Kinek ezt, kinek azt akarja mondani. Zavart okoz az értelmezésekben, rossz, nyelvrontó.

2016. febr. 11. 07:54
 23/26 Tamasi Daniel Istvan válasza:
100%

"Samsung ue55ju6000 4k 138cm új Óriási áron csak ma"

köszönöm, nekem megfelel alacsony áron is, úgyhogy inkább holnap veszem meg...idióta marketingesek.

2016. márc. 3. 23:07
 24/26 anonim válasza:
100%
Szerintem is elég érdekes ez a megfogalmazás. Lehet úgy is értelmezni, hogy az átlagtól meglehetősen alacsonyabb áron kapható, vagy akár úgy is, hogy iszonyat drága, "brutális az ára" (rím).
2016. márc. 21. 21:14
 25/26 BringaManó ***** válasza:
100%

Lehet erre is, meg arra is – de szerintem egyik sem az igazi: azt gondolom, hogy valójában a "brutálisan jó" (ár) rövidülése ez.

(Na, aztán ez persze megint kétfélét jelenthet: ha a vevők beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon alacsony (ár)', ha az eladók beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon magas (ár)'... :-) Amikor pedig egy eladó beszél a vevőhöz, akkor szintén nem érthető félre, hiszen senkinek sem kétséges, hogy melyik jelentésről próbálja meggyőzni az eladó a vevőt... :-)

2016. márc. 21. 22:34
 26/26 anonim válasza:

25-ös.

ha a vevők beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon alacsony (ár)', ha az eladók beszélgetnek egymás között, akkor 'nagyon magas (ár)'

Most lehet rosszul értem de nem fordítva a vevőknek magas,az eladóknak pedig alacsony az ár.

Van is egy ezt jelentő mondás.

Aki adja annak sok (vevő) aki kapja (eladó) annak kevés.

A brutál ár meg brutális ha elképzelem,hogy nekem kell(ene) kifizetni! Mer'ha a szomszédnak az semleges.

Egyébként a számok vonalán is megvan ez a "túlzás".

Azt hiszem hirtelen (én naív) hogy ez lesz a sorszám, vonalkód, olyasmi, mer'hosszú, na! Oszt kiderül hogy az ára.

Ehhez nem elég vastag a pénztárcám, de, hogy utána olyan lapos lesz mintha a "medve lépne rá" konkrétan, az nem lesz hasonló az esti mesében látott macihoz max. a vérmedvéhez. Sok(k) oló, elkeserítő. Hol volt, hol nem volt a lóvé. Bár utóbbi gyakrabb. Sz'al értitek. Nen tom minek nézik a jó népet de nem jó matekosnak, az fix. mint a kamat. Ja, az se az b.. a meg! 🙃🙃🙃😊😊😊🤔🤔🤔🤔🤔🤔

2024. ápr. 25. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!