Miért olyan megrögzött helyesírás mániás pár ember a neten?
Most nem arról beszélek, hogy ha valaki 6 szóba 7 hibát ejt, hanem arról hogy ha valaki elüt 1-2 betűt,vagy nem kezd minden mondatot nagy betűvel, akkor miért kell egyből belekötni?Vagy valakinek ez élvezet?Én nagyon utálom az ilyen nyelvtan nácikat akik minden helyesírási hibába belekötnek,még ha az csak egy pont a mondat végén is.
Miért kell ilyen kötöttnek lenni?
> „Kár hogy rosszul értelmezitek a kérdést és pont azt magyarázzátok meg amiről nem szólt a kérdés”
A 15-ös (17:27-es) válasz pont arról szólt, hogy AZÉRT helyesírás mániás néhány ember, MERT általában elvárások vannak a normális emberekkel szemben, és erre hozott példákat. Te azt mondtad, hogy ez nem valamiért nem jó válasz, és mi (én és Wadmalac) elmondtuk, hogy miért gondolod rosszul, hogy ez nem jó válasz. Én úgy látom, hogy végig a kérdésről volt szó (az első két viccesnek szánt „troll”-választól eltekintve), nem értem, hogy miért beszélsz mellé. Ha pedig mást szeretnél kérdezni, akkor arra is van lehetőséged, ha szorosan kapcsolódik a témához, akkor itt, kommentben, ha kevésbé szorosan, akkor egy új kérdés kiírásával.
"Kár hogy rosszul értelmezitek a kérdést és pont azt magyarázzátok meg amiről nem szólt a kérdés :)"
Én inkább úgy érzem, hogy a kérdésedben felvetett attitűdödre megerősítést vártál és nem ezt kaptad, ezért most elégedetlen vagy.
Megpróbáltuk éreztetni, megértetni a problémádat a másik fél oldaláról, szemszögéből. Csak erre mintha nem lennél vevő.
"Miért van oly sok trehány ember a neten, akinek megerőltető, hogy nagy betűvel kezdjen mondatot? Miért kell ilyen igénytelennek lenni?"
Számomra sokkal bántóbb, ahogy egy mondatban minden második szót nagybetűvel kezdenek. Egy elhagyott mondatkezdő nagybetű lehet elütés is. Speciel a melós gépemen pl. a shift rapszodikusan reagál és nem mindig veszem észre.
De a mondat közbeni nagybetűzést nem lehet egy-az-egyben a prediktív mobilbillentyűzetekre fogni.
Wadmala, maximális egyetértésem mellett megjegyezném, hogy ez csak egy példa volt a sokból, mást is írhattam volna. Például mikor három ponttal zárnak minden mondatot...
Ez is zavaró... és helytelen...
A ragozásról ne is beszéljünk. Vagy hozzam fel azt a példát, hogy egyre többen írják a mondd szót egy d-vel?
Azért, mert a helyesírás mindent elárul:
művelt-műveletlen
iskolázott-iskolázatlan
olvasott-bunkó
igényes-igénytelen
Vagyis te az utolsó négybe tartozol. És még büszke is vagy rá.
Ha majd beadsz egy munkahelyi pályázatot, egy önéletrajzot, akkor mi lesz? Vagy nem ég a pofád, hogy amit leírsz, azt 1 millió ember olvassa most?
Amiért adsz a koldusnak pénzt.
Az emberek nem szeretik a nagy különbségeket, legyen az anyagi, egészségi vagy tudásbeli. Akinek több van, mindig adni akar belőle annak, akinek kevés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!