Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mért köt bele pár ember a...

Mért köt bele pár ember a nyelvtanba mindig?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdésnél van, hogy valaki beír, hogy egyik másik szó nem nyelvtanilag helyes, vagy bármi hasonló kifogásolnivalót lát benne. A kérdést mindenki megérti, nem teszi értelmezhetetlenné a hiba, pár ember mégis kötelességének érzi, hogy belekössön ebbe.

Én próbálok helyesen írni, de ejtek én is hibákat, ez van, de közben ez szerintem nem is az a hely, ahol az a fontos, hogy épp minden apróságot helyesen írjunk.

Ha tényleg érthető a kérdés, függetlenül a hibától, akkor minek belekötni, " nyelvtannáciskodni " ahogy emlegetik ezt a tevékenységet.

2015. máj. 31. 01:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%

Az "egyik-másik" kötőjellel. Gyere vissza, ha majd megtanultál rendesen írni magyarul.:)

Amúgy meg a legtöbb embernek nem túl jó a helyesírása, és ez egy jó támadási felület, ha mindenáron kötözködni akar valami. Belekötne valószínűleg másba is, ha tudna, hogy kiadja magából az ideget. Egyébként jellemző módon nem a kifogástalan helyesírású emberek szoktak ezen lovagolni.

2015. máj. 31. 01:28
 2/11 anonim válasza:
18%
Az előttem lévőnek igazat adok de hozzá kell tennem még egy két dolgok. Személy szerint én is figyelek a helyes írásra és ennél nem azt értem hogy pl.: egy két dolgot írok a helyes formával ellentétben hogy egy-két dolog. :D És csak abba szoktam belekötni ha az egész szöveget így írja hogy az ekezettet kihagya meg igy ir fojton. Mert ez azért kicsit idegesít! Főleg ha még csak szemétkedik is közben, vagy kritizál... És pl. engem most is zavar hogy így írom ki (nem tudom miért de nagyon zavar ez egy kis hülyeség a részemről... :D) Most is egy ilyen ember írt nekem választ... De ne zavarjon. aki meg azért köt beléd mert egy-két dolog helyett egy két dolgot írsz azt meg sz@rd le! :D
2015. máj. 31. 02:38
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Miért? Mert fontosnak tartják. A számunkra fontos dolgokért pedig tenni szoktunk. Te meg ráadásul provokálod őket például azzal, hogy pont egy ilyen kérdést úgy indítasz, ahogy. MÉRT kell ezt?
2015. máj. 31. 07:21
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Valószínűleg nem tudnak másba belekötni.Bár nagyon zavaró tud lenni,hogy egy olyan oldalon,ahol írott formában tesszük fel a kérdéseket,illetve adjuk a válaszokat,ott a fele társaság nem tud írni.És most nem az elírásról van szó,az előfordul.Az alapvető szavakat sem tudják leírni.Kedvencem,amikor ki is írja,hogy bocsi a hibákért,de most sietek.:) Azért annyira nem siethet senki,ha itt tud kérdezgetni meg várni a válaszra.Az ékezet elhagyása is nagyon idegesítő.Mert telefonról ír,használhat ékezetet,én is telefonról írok.
2015. máj. 31. 08:03
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Ha ide írom hogy KAPD BE A F..ZT . Érthető ugye ? De nem helyes. Ettől sokkal fontosabb lenne hogy az emberek valamennyire helyesen írjanak , beszéljenek. Bizony ahogy egyik-másik ember ír vagy fogalmaz az szörnyű. Nem olyan nagy dolgok ezek. Egyébként nem azokba kötnek bele akik egy-két szót nem jól írnak. Aki egy-két szót se tud leírni magyarul, ott a probléma.
2015. máj. 31. 08:16
 6/11 anonim ***** válasza:
5%

Egyszerű: az ilyenekkel ne foglalkozz, maximum mosolyogj rá.Szegény a végtelen sok és felgyülemlett feszkóját próbálja kiélni, hogy érezhesse, hogy ő a valaki, pedig: senki:D

Ne foglalkozz vele.

2015. máj. 31. 08:22
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Küldetéstudat:)
2015. máj. 31. 08:47
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
t kérdező! Engem is idegesit, a kérdésre "fingja nincsen" de anyázni, kekeckedni, azt tudnak-sok(kkkk) agy mosott. Mint írták, sz..rd le! mj: na jöhet a piros! :)
2015. máj. 31. 08:52
 9/11 kergabb válasza:
59%

Brutális, hogy manapság mennyire nem foglalkoznak a helyesírással. Senki sem tökéletes, bizonyára mindenki követ el hibát, de némelyek borzalmasak, pláne a helyesírás-ellenőrzők korában.

Ebben igazad van, a túlzott szőrszálhasogatás legalább olyan idegesítő tud lenni.

2015. máj. 31. 16:59
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Azert, mert szegyen, ha egy ember a SAJAT anyanyelven nem tud helyesen beszelni / irni.
2015. máj. 31. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!