Mit tehet az ember ha hunglishül tanult meg?
ha lassan beszélnek értem mit akarnak (meg amit angol órán adtak hogy hallgatásértés), de pl filmet vagy sorozatot nézve igazából azt érzem lehetne szuahéliül is mert abból sem értenék kevesebbet, de pl angol cikkeket vagy az angol wikit jól megértem
beszédnél nyilván megvannak szavak amiket mondjuk hallott már életében, de sok mindent magyar kiejtés szerint mondok, mindig németet tanultam ott meg olyan az írás kimondás mint magyarban
sose tanultam igazából angolt, csak úgy ragadt rám viszont jó lenne tudni
Ne keseredj el, és soha ne add fel, and never give up.
Folytasd a filmek nézését, előbb-utóbb érteni is fogod.
Ha csak szavakat tanultál, akkor tanulj kifejezéseket is, mert tele vannak a filmek idiómákkal.
"mert tele vannak a filmek idiómákkal"
Nem csak a filmek, hanem az élő nyelv is, idiómákkal, verbal phrase-ekkel, stb. :)
Már máshol is írtam, hogy ha film, akkor animációs film, mert egyrészt stúdióban veszik fel a hangot, tehát tisztább, másrészt picit szebben artikulálnak a színészek. Egyrészt jobban tudnak a hangokra figyelni, másrészt a gyerek nézők miatt. (Pl. Madagaszkár, Toy Story, ilyesmik.)
És tegyél alá angol feliratot. Ha kell, egy jelenetet többször is néz meg, amíg nem értesz benne mindent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!