Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van az, hogy idegen...

Miért van az, hogy idegen nyelven könnyebben megnyílik az ember?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 9. 00:57
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Mert nem terhel az a sok érzelmi élmény, ami az anyanyelved szavaihoz kötődik. Sértegetni is sokkal könnyebb idegen nyelven meg a sértegetést elviselni is, mert nem érzed át annyira, hogy mit jelentenek a szavak, mint az anyanyelveden.
2015. ápr. 9. 01:38
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem meg pont fordítva van. :)

Legalábbis nálam. Ha beszélnék is nagyon jól egy nyelvet, soha nem tudnám úgy kifejezni magam. Arról nem is beszélve, hogy a káromkodások és sértések is előbb csúsznak ki magyarul.

2015. ápr. 9. 07:41
 3/6 anonim ***** válasza:
37%
Nálam nincs így. Idegen nyelven többet kell keresgélnem a megfelelõ szót.
2015. ápr. 9. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Nálam inkább fordítva van. Ha "meg vagyok nyílva", azaz jobb hangulatom van, kicsit fel vagyok dobva, akkor aktivizálódik a passzív szókincsem is, legalábbis egy része.
2015. ápr. 9. 10:27
 5/6 anonim ***** válasza:
45%
Én speciel azért, mert alapvetően azzal vagyok elfoglalva, hogy nagy üggyel-bajjal ki tudjam fejezni magam az idegen nyelven, ez pedig eléggé leterheli az agyam ahhoz, hogy az közben nem nagyon ér rá mélyebb érzelmeket társítani a mondanivalóhoz. Ugyanez érvényes arra is, ha idegen nyelven beszélnek hozzám, azon pörög az agyam, hogy egyáltalán megértsem amit mondanak nekem. Nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, én ezt vettem észre magamon.
2015. ápr. 9. 11:04
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
En is igy vagyok vele. Egyreszt szerintem amiatt, amit az 1. irt, masreszt azert, mert kevesbe felek attol, hogy hibazok, hulyeseget mondok, hiszen egy nyelvtanulonak ez "meg van engedve".
2015. ápr. 9. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!