Miért van az, hogy idegen nyelven könnyebben megnyílik az ember?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 9. 00:57
1/6 anonim válasza:
Mert nem terhel az a sok érzelmi élmény, ami az anyanyelved szavaihoz kötődik. Sértegetni is sokkal könnyebb idegen nyelven meg a sértegetést elviselni is, mert nem érzed át annyira, hogy mit jelentenek a szavak, mint az anyanyelveden.
2/6 anonim válasza:
Szerintem meg pont fordítva van. :)
Legalábbis nálam. Ha beszélnék is nagyon jól egy nyelvet, soha nem tudnám úgy kifejezni magam. Arról nem is beszélve, hogy a káromkodások és sértések is előbb csúsznak ki magyarul.
3/6 anonim válasza:
Nálam nincs így. Idegen nyelven többet kell keresgélnem a megfelelõ szót.
4/6 anonim válasza:
Nálam inkább fordítva van. Ha "meg vagyok nyílva", azaz jobb hangulatom van, kicsit fel vagyok dobva, akkor aktivizálódik a passzív szókincsem is, legalábbis egy része.
5/6 anonim válasza:
Én speciel azért, mert alapvetően azzal vagyok elfoglalva, hogy nagy üggyel-bajjal ki tudjam fejezni magam az idegen nyelven, ez pedig eléggé leterheli az agyam ahhoz, hogy az közben nem nagyon ér rá mélyebb érzelmeket társítani a mondanivalóhoz. Ugyanez érvényes arra is, ha idegen nyelven beszélnek hozzám, azon pörög az agyam, hogy egyáltalán megértsem amit mondanak nekem. Nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, én ezt vettem észre magamon.
6/6 anonim válasza:
En is igy vagyok vele. Egyreszt szerintem amiatt, amit az 1. irt, masreszt azert, mert kevesbe felek attol, hogy hibazok, hulyeseget mondok, hiszen egy nyelvtanulonak ez "meg van engedve".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!