Miért hiszik azt annyian, hogy egy 12-15 éves gyerek nem fogalmazhat normálisan és írhat helyesen?
De komolyan. Engem ez rettenetesen irritál, és akárhányszor meglátom az olyan kaliberű hozzászólásokat, hogy "tuti kamu, egy X éves gyerek nem tud így fogalmazni", legszívesebben nyúlnék a pisztolyért, hogy fejbelőjem magam...
15 vagyok. De már 11-12 évesen is tudtam fogalmazni, 13 évesen pedig 20-nak néztek írás alapján. Minden velem egykorú barátom ilyen, egyébként.
Miért kell általánosítani pár "vok, sztem, osztájtárs, juk"-os idióta miatt?
Én még nem hallottam ilyet amit te írsz.
egyébként a vok sztem rövidítések, egy csetfelületen teljesen jól megállják a helyüket, és semmi közük az életkorhoz.
Teljesen egyetértek. Ezen az oldalon már arra is volt példa, hogy privát üzenetben fordult hozzám pár tanácsért egy kérdező. Mellékesen megkérdezte a koromat, én pedig - minek is tagadjam? - megírtam, hogy tizennégy vagyok. Azóta nem válaszolt, pedig x hét után igazán szakíthatott volna erre két percet. Ha akart volna. De hát kinek is lenne szüksége segítségre valami gyökértől, aki korát meghazudtolóan értelmes mondatokat ír?
Nos, elkeserítő lenne, ha a jövő írói abból a rétegből kerülnének ki, ami alapján sokan általánosítanak. De minden bizonnyal nem te, a baráti köröd, az én baráti köröm egy része és jómagam vagyunk az utolsók, tehát fel a fejjel! :)
Köszönöm a választ!
Utolsó, a szitu ismerős... Nem véletlenül nem szoktam kort írni válaszadásnál, csak ha olyan, hogy fontos kiemelnem, mennyi idős vagyok (pl. egy felnőtt kamasztéren kérdez). :)
Egyetlen tanárom volt/van, aki azt mondta, hogy a diákok néha igenis lehetnek okosabbak valamiben a felnőttnél, de ezzel nem csak a legtöbb tanár, de a legtöbb felnőtt sem ért egyet = nem szabad kort írni tanácsadásnál. :)
Én már 27 éves vagyok, de engem is kiakasztanak az ilyenek. Csak mert ő segghülye volt, és nem tudott egy épkézláb mondatot összerakni, nem jelenti azt, hogy senki más nem képes rá. És annyira szánalmas, amikor óriási nagy meggyőződéssel állítják, hogy "biztos nem gyerek, ez kamu".
Nézd meg, hogy a felnőttek többsége hogy ír itt. (Vannak, akik például az előző mondatomban betettek volna egy vesszőt a "hogy" elé, mert annak idején szabályt tanultak meg, és nem fogják fel, hogy az itt a "hogyan" rövidítése.)
Olyanokat írni, hogy "ez miatt" és "amég"... ezek azért elég nagy hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!