Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Benneteket nem zavar, hogy...

Benneteket nem zavar, hogy rengetegen ékezetek nélkül írnak ide is ki hosszú kérdést, ami így kész rejtvénnyé válik?

Figyelt kérdés

Mert hogy mobil. És? Lehet arra is letölteni klavit. SMS-ben, barátoknak üzenetben, fél mondatos chat, rendben, de azért mindig?

Ez számomra szimpla igénytelenség.

És még hosszá vesszük a vessző kihagyásokat, szóközhiányokat, tagolás hiányát, hát nagyon szomorú.

Sok kérdést még elolvasni sincs kedvem.

Ha még a nagybetűket is ignorálják, az külön téma.

Megspékelve alapvető helyesírási hibákkal, és a fentebb említett dolgokat egy mixben összehozni... hát...

47/N

De biztos én vagyok túl öreg :)

2015. máj. 3. 05:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#6:

ő = ALT + 139

Ő = ALT + 138

ű = ALT + 251

Ű = ALT + 235

2015. máj. 3. 20:06
 12/17 A kérdező kommentje:
#10: Megértem :) De akkor reflex volt :)
2015. máj. 3. 20:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Kognitív képességeim olyan fejlett szinten vannak, hogy nem zavar, megértem elgépelve, elírva, ekezetek nelkul is.
2015. máj. 4. 03:35
 14/17 anonim válasza:
36%
ma 03:35, hát igen, szerintem ezzel a legtöbben így vagyunk, de itt a tiszteletadásról is szó van.
2015. máj. 4. 20:25
 15/17 anonim ***** válasza:
@14 ez önellentmondásos. Vagy képes vagy gond nélkül megérteni, vagy zavar, mert Neked jár a tisztelet még akkor is, ha minden tiszteletlenség nélkül írták le a mondanivalójukat. Képzeld el, hogy felhívod a mentőt, majd rád csapja a telefont, mert szakszerű szavak mellőzésével, vagy helytelenül közöltél vele valamit. Ha egy helyesírási hiba felbosszant, ott erős pszichés gondok vannak....
2015. máj. 7. 15:18
 16/17 anonim ***** válasza:

DE igen, nagyon zavar; nem is olvasom el általában az ékezet nélkül írtakat.

Lehet, hogy igénytelenség, de inkább valami annál több.

A helyesírási hibák kevésbé zavarnak, mert lehet,hogy valaki nem tudta megtanulni. Manapság sokszor különírják az igekötőket,ez is igaz.

Ilyenkor arra gondolok,hogy lehet, hogy olyan magyar írja, aki az iskolában nem is tanulhatott magyarul, és az is csoda, hogy generációk idegen hivatalos környezetben élése után még így ír magyarul.

Amikor valamilyen igényesség látszik a kérdésen, akkor megpróbálok olyan válast írni, amiben helyesen használom a gondolom véletlen hibát.

A nagybetűk hiánya azért lehet, mert valaki csak egy kézzel tud éppen írni, mondjuk gyerek,kutyus,cicus alszik a másik kezén.(Remélem, nem vezet.)

2015. máj. 22. 01:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Empátia hiánya azért sok emberben megvan :)

Ha egy dadogós kér segítséget azt is elküldöd a francba, hogy vagy beszél rendesen, vagy keressen mást?

2015. máj. 24. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!