Benneteket nem zavar, hogy rengetegen ékezetek nélkül írnak ide is ki hosszú kérdést, ami így kész rejtvénnyé válik?
Mert hogy mobil. És? Lehet arra is letölteni klavit. SMS-ben, barátoknak üzenetben, fél mondatos chat, rendben, de azért mindig?
Ez számomra szimpla igénytelenség.
És még hosszá vesszük a vessző kihagyásokat, szóközhiányokat, tagolás hiányát, hát nagyon szomorú.
Sok kérdést még elolvasni sincs kedvem.
Ha még a nagybetűket is ignorálják, az külön téma.
Megspékelve alapvető helyesírási hibákkal, és a fentebb említett dolgokat egy mixben összehozni... hát...
47/N
De biztos én vagyok túl öreg :)
Ékezet nélküli írás nem zavar, bár furcsa, hogy sokan arra hivatkoznak, hogy nem magyar a billentyűzet. Nekem sem, mégis tudok ékezettel írni. Viszont a borzalmas helyesírás az nagyon tud zavarni. Nem az ha valaki véletlenül elüti, vagy nem mindig van vessző (ebben én is szoktam hibázni) hanem az állandó , csúnya helyesírás ami kiborít.
Pl: Rendszeresen írják
-muszály
- eggyik
- lessz
- köszy
- jáccik
stb
Munnyuk ez nem tudományos kérdés, de ezekben a kérdésekben tökéletesen megvalósul a tartalom, és forma egysége, ezért oszt így van jól!
68/F
Szerintem alapvető, hogy az írásunkat olvasókat megtiszteljük annyival, hogy olvashatóan, dekódolhatóan, helyesen írunk. A rossz helyesírás engem is rettentően zavar, de maradjunk most az eredeti kérdésnél. Lustaság, igénytelenség a háttere ennek is, kedvenc kifogásaim:
1. "telefonról vagyok" - és? Gyenge érv, a Nokia 3310-esem is ismeri az ékezetes karaktereket.
2. "nem magyar a billentyűzetem" - ott a karaktertábla, be lehet másolni az ékezetes betűket, ha az túl nagy kihívást okoz valakinek, hogy telepítsen egy extra karakterkiosztást a gépre.
Ahogyan fogalmaznak a "mai fiatalok" (én sem vagyok öreg, de megdöbbentő, hogy a mostani iskolásoknak sem a helyesírás, sem a nyelvhelyesség nem megy), még a szövegkörnyezetből sem mindig egyértelmű, hogy bor vagy bőr...
De hát még helyesen sem kell tudni írni, csak figyelni a pirossal aláhúzott szavakra.
Én is vétek hibákat, de azt azért megnézem, ha valami piros :)
#3. válaszolóval egyetértek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!