Ciklikus, vagy ciklusos? Melyik a helyes, melyik mit jelent?
"Ha békén hagysz akkor én is téged. Rajtad múlik..."
Na, bekakiltál, kiccsávó? :D A kutya nem szólt hozzád, te kezdtél el kötekedni. Egyébként teljes mértékben egyetértek Süsüvel, ő általánosságban határozta meg a két szó jelentése közötti különbséget. Te meg idejöttél, leszűkítetted a kört a kémiára, és elkezdtél vagdalkozni meg fenyegetőzni.
Elhiszem, hogy nagyon penge vagy kémiából, de a kérdés nem kizárólag kémiai kereteken belül lett feltéve, hanem általánosságban. Így pedig Süsü válasza teljes mértékben helytálló.
Micsoda vita bontakozott ki, miközben a választ írtam. :-)
Köszönöm a védelmet, de meg kell mondjam, hogy a magam részéről nem találtam semmi sértőt #2, #4 válaszában.
Engem az sem zavar, ha valaki név nélkül ír, vagy alacsony a százaléka, attól még lehet, hogy az adott kérdésben igaza lehet. Nincs itt semmi gond. Érveket ütköztetünk. Nota bene én sem vagyok nyelvész, én is tévedhetek esetleg, de ennek belátásához objektív érvek szükségesek, magam is objektív érvekkel igyekszem érvelni.
#6> „Azt javaslom elégedj meg ezzel, ne próbálj meg kötekedni velem továbbra, mert megjegyezlek, figyelni fogom a válaszaidat és kémiai területen szét foglak szivatni. ”
Kémiához nem értek annyira, nem is szoktam nagyon válaszolni ilyen kérdésekre. Mint ahogy – nem győzőm hangsúlyozni – ez sem kémiai kérdés. Szóval nyugodtan figyelheted a válaszaimat. Sőt, ha hülyeséget írok, és érvek mentén tudod igazolni, hogy amit írtam hülyeség, akkor meg is köszönöm, ha kijavítasz. De ezt is hadd hangsúlyozzam: érvek mentén. Az nem érv, amit mondjuk a #6-ban írsz, az szimpla diszlájkolás, ami semmiben nem erősíti a te érveidet a vitában.
Van ezekben 66, 69, 81 és 84%-os válaszoló is egymagában, akkor hány néven vagy fenn összesen?
Másrészt úgy látszik, még mindig nem sikerült megértened, hogy ez a kérdés, amit a kérdező feltett, nem kémiai, hanem általános jellegű - legalábbis sehol nem jelezte a kérdező, hogy a kémia korlátain belül érdekli a válasz. Szóval hiába sértegetőzöl önteltségedben, sajnos most nincs igazad.
Mindkettő helyes lehet, lásd:
Félig off:
(A "ciklusos"-t meg CSAK a vegyészetben használják ugyanezen lexikon szerint.)
Teljesen off:
"Geniuseus nevű felhasználó válasza:
66%, éppen az oldal egyik legnagyobb tudású júzerével vitatkozol és közben tahó vagy, meg még az értőolvasást sem igazán erőlteted. Inkább sétálj el a naplementében és fogadd el, hogy győzött a sárkány."
Szó szerint egyetértek. :)
Megjegyzem, ez itt a Helyesírás kategória.
A 66%-os ezt valószínűleg nem vette észre, vagy nem vette figyelembe, vagy csak épp kötekedhetnékje volt... (Utóbbi esetben a motiváció a "mindenki magából indul ki" elv alapján az egyik saját válaszában olvasható. :D)
Mennyivel egyszerűbb egy "ja, bocs, ezt benéztem"... De hát vannak emberek, akiknek a kis egója ezt nem bírja elviselni. :(((
> Itt van egy kis ismertető, ha valaki nálam jobb, azzal szívesen vitázok, de a hulladékok kerüljenek el, mint a 87% is:
Az első hármat néztem meg. Egyikben sem szerepel a ciklusos sem a ciklikus szó, de még csak utalás sem bármilyen hasonló nyelvtani kérdésre. Mégis ezek milyen módon kapcsolódnak az alapkérdéshez?
Süsü, fogadd őszinte részvétem.
(Azt hiszem, ezt a linket fogom mutogatni a jövőben, ha a beképzelt, arrogáns, pökhendi, tahó trollt szeretném illusztrálni.
Meg szegény még témakörileg is jól eltévedt a tetejébe.
És a hab: a ciklusost meg jól megvédte a ciklikussal szemben, hogy milyen szép magyar szó. :-)
Ugyanmár, a nőknek is menstruációs ciklusa van nem menstrációs ciklikje, hiába erőlködtök, a "ciklikus" helytelen kifejezés. XD
De én most ezt itt lezártam, mondom, aki nálam profibb, azzal hajlandó vagyok privátban folytatni, aki hulladék az meg kíméljen meg a buta beszólásaival, köszike XD.
#18: Sehogy. Az Agresszív Kismalac csak azt szerette volna ismertetni, hogy ő mekkora ász kémiából. Az már külön peche neki, hogy ez a kutyát nem érdekli, hiszen semmi köze témához. :-D
„lehet nem kapott nőt mára vagy valami más baja van...anyuci nem mosta ki a sza... gatyáját.”
Hehe, érdekes, éppen ezt gondoltam én is rólad, a viselkedésed láttán, ahogy minden ok nélkül – és magadat szénné égetve – „rászálltál” Süsüre.
Akárhogy is van, jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!