Hogy mondták régies kifejezéssel mikor valaki piknikelt? Esetleg milyen szinonim szót, kifejezést ismertek?
Kedves előző,
A "piknik" szó, legalábbis ezzel a helyesírassal, nem szerepel az általad megadott linkekben.
Gondolom, a "kiruccanás, kirándulás" szavakkal lehetne helyettesíteni, hozzátéve, hogy a résztvevők maguk viszik az enni-és innivalót. Persze rövidebben is meg lehet fogalmazni ugyanezt!
Tulajdonképpen egy rendezvény elnevezéséhez keresünk frappáns, régi kifejezéseket mert a rendezvény is a múltat fogja idézni. Fontos, hogy szavak, rövid kifejezések legyenek. A piknik szó szinonimja lenne a legmegfelelőbb, de kezdem úgy gondolni hogy erre nincs magyar kifejezés.
Nagymamám mondott rá anno valamit de sajnos nem emlékszem pontosan. Gondoltam hátha más is hallott erről a szóról.
Eseteg még egy vicces múlt rendszert idéző szó is jó lenne ami fedi a felsorolt szavak jelentését.
Kedves kérdező!
Idegesített, hogy egy ilyen egyszerű szóra nem találok magyar megfelelőt. Végul is az alábbi linken talaltam olyasmit, amit már tegnap is írtam:
[link] (piknik)
"Kiruccanás, kirándulás a szabadba (amihez az ennivalót a résztvevők maguk viszik), baráti összejövetel, eszem-iszom".
Szinnyey Mersének van egy híres képe, a "Majális", ahol a barátok a szabadban, a füvön beszélgetve ("csevegve", hogy a témánál maradjak) esznek- isznak.
Ha régies szavakat keresel, a "dínom-dànom" -ot ajànlom, én is a nagymámamtol hallottam... (Volt is nagy eszem-iszom, dínom-dánom, hétvilágra szóló lakodalom!)
Jaj, ne haragudj.. :$
Nem tudtam, csak gondoltam hátha..:$
Akkor elnézést!:)
[kérdezőnek-első voltam]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!