Miért használja a "nem lehet" kifejezést a "tilos" helyett az emberek nagy része?
Hirtelenjében két példa: A gyerek eldobja a csokipapírt, az annyja rászól -Nem lehet itt szemeteni!-
Nálunk a gyárban felirat a tárolószekrényen:
"A szekrényben üdítőitalt, élelmiszert nem lehet tárolni!"
Már hogyne lehetne... legfeljebb nem szabad, azaz tilos.
Szerintem. Lehet nem "ütősek" a példák, de engem irritál.
Szerintem,mert nem ismerik a különbséget a nem lehet és a nem szabad,vagyis tilos szavak között.
Pl: Nem lehet átmenni az utca túloldalára,mert az úttestet felbontották.A nem szabadra a példáid jók.
Jó, lehet hogy túldramatizáltam. De akkor is lényeges különbség van a lehet, és a szabad között.
Nem lehet=nem TUDJUK megtenni
Nem szabad=TILOS megtenni
Kedves kérdező!
Teljes mértékben igazad van, én nem gondolom, hogy beteges lennél (az a beteges aki ezt írta).
Sajnos az ilyen és hasonló, jól át nem gondolt megfogalmazásból születnek a félreértések is.
Én egyébként úgy nevelem a gyerekeimet is, felhívom a figyelmüket az ilyen esetekre, és elmagyarázom nekik a különbséget.
Sokan nem törődnek az ilyen dolgokkal, csak leírnak valami baromságot.
Abszolút melletted állok és osztom a véleményedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!