Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért van külön szó a rasszizm...

Miért van külön szó a rasszizmuson belül az antiszemitizmusra?

Figyelt kérdés
rasszizmus,

2013. ápr. 27. 12:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

Berta ezzel csak azt árulod el, hogy te is zsidó vagy...

Kitalálom, én most antiszemita vagyok? :)

2013. ápr. 29. 14:07
 12/31 anonim ***** válasza:
87%

Mivel is "árulom el", cicabogár?

Azzal, hogy tudok olvasni, és nincsenek szövegértési problémáim?

Vagy azzal, hogy képes vagyok rávilágítani a hibás szóhasználatodra és az egyértelmű tévedéseidre?

Vagy azzal, hogy több forrásból tájékozódom, ahelyett, hogy a kuczuggal kelnék és feküdnék? :D

És hogy pont emiatt nem vagyok antiszemita, mert nem nyelem be ellenőrzés nélkül azt a sok idiótaságot, amit ott (és a hasonszőrű oldalakon) összehordanak?

Vagy az a baj netán, hogy nem állok mellétek zsidózni? (Fúúúúj, de borzasztó...)

És aki nem zsidózik ész nélkül, az már egyből zsidó is szerinted...

Szíves tájékoztatásodra közlöm, hogy NEM csak kétfajta emberből áll a világ: vannak még néhány milliárdan rajtam kívül, akik nem antiszemiták, pedig nem is zsidók.

Bár nem lennék köteles leírni a "származási adataimat", de a nyugalmad mindenek felett. :D

A rendelkezésemre álló adatok alapján legalább 5 nemzetből származó vér csörgedezik az ereimben, de zsidóról speciel nem tudok.

(100%-os biztonsággal persze SENKI esetében nem jelenthető ki, hogy nincs benne zsidó vér, így NÁLAD vagy nálam sem. Ért már meglepetés néhány embert az utóbbi időben is...)

[És annyira ismerem már a netnáczi kártyákat, hogy tudom, melyik kettő fog most következni... Kár, hogy itt, a GYK-n nem lehet fogadni, pedig szép kis összeget nyerhetnék. :D]

2013. ápr. 29. 17:40
 13/31 anonim ***** válasza:

:D :D :D :D :D

Feszült vagy, amúgy? :D

Bennem legalább 25% zsidó vér csörgedezik, de lehet 50%. :)

2013. ápr. 29. 18:03
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

A rasszizmusnak és az antiszemitizmusnak is több jelentése van.

Berta Wooster már leírta az antiszemita szó eredetét. Mindkét értelemben használatos a szó, sőt jelenti az anticionistát is, de a hétköznapokban a zsidóellenes szinonimája.

A rasszista ember elvileg a más rasszokba tartozó embereket (feketéket, sárgákat) utálja, de a köznapi nyelvben sokkal tágabb értelmet kapott a szó. A cigánygyűlölőt és a zsidógyűlölőt is jelentheti, ugyanakkor a náci szellemiségű, magyargyűlölő szlovák és román politikai elitet senki sem nevezi rasszistának.

2013. ápr. 29. 23:10
 15/31 anonim ***** válasza:
de, én igen
2013. ápr. 29. 23:23
 16/31 anonim ***** válasza:
80%

"Feszült vagy, amúgy? :D"

Abszolút nem, úgyhogy nem kell aggódnod. :P

"Bennem legalább 25% zsidó vér csörgedezik, de lehet 50%. :)"

Ez nem ment fel a pontos szövegértés és helyes szóhasználat stb. kívánalmai alól.

Megj.: Nem te vagy az egyetlen zsidó származású antiszemita. Ha megmaradsz annak, azért legyél óvatos, nehogy a Dunába lődd magad egyszer...

2013. ápr. 30. 21:55
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

"Abszolút nem, úgyhogy nem kell aggódnod. :P"

Nem aggódom, de azért örülök, hogy jól vagy. :)

"Ez nem ment fel a pontos szövegértés és helyes szóhasználat stb. kívánalmai alól."

Pedig úgy tudtam a zsidó származás elég sok minden alól felmenti az embert... ;)

"Megj.: Nem te vagy az egyetlen zsidó származású antiszemita. Ha megmaradsz annak, azért legyél óvatos, nehogy a Dunába lődd magad egyszer..."

Nem vagyok antiszemita, csak utálom a zsidókat. Amúgy ettől sem kell félnem, meglehetősen jámbor fajta vagyok.

Egy jó tanács, ne vedd mindig 100%-ig szó szerint és teljesen komolyan amit írok.

Nem világot megváltani járok ide, csak pihenni, feszültséget levezetni, és ennek egyik legjobb módja a polgárpukkasztás...

Nem véletlen, hogy ez már legalább a 10. regisztrációm itt... :)

2013. ápr. 30. 22:14
 18/31 Makoscsiga ***** válasza:
95%

"Berta ezzel csak azt árulod el, hogy te is zsidó vagy...

Kitalálom, én most antiszemita vagyok? :)"

Vagy csak simán ostoba paraszt. Azért ezt a lehetőséget se hagyd ki... ÉÉÉS, persze nemcsak ostoba paraszt vagy, hanem antiszemia is, mivel minden kommentedből süt a zsidók gyűlölete. Vagy szerined aki utálja a zsidókat az nem antiszamita? Mert, ha valakire ez igaz, akkor rád biztosan.

2013. ápr. 30. 22:37
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
miért baj ha valaki utálja a zsidókat? attól miért lesz ostoba paraszt? komolyan érdekel szerinted miért
2013. ápr. 30. 22:45
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

"miért baj ha valaki utálja a zsidókat? attól miért lesz ostoba paraszt?"

Pontosan, ez a lényeg! :D

Ez a fegyver, amiről beszéltem.

A zsidók egész egyszerűen bármit megcsinálhatnak, mert beleégették az emberek agyába, hogy ha bárki egy szót is mer szólni ellenük az antiszemita, rasszista, sőt egyenesen ostoba paraszt.

Ti is csak tökéletesen alátámasztjátok egyébként a dolgot...

2013. ápr. 30. 22:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!