Hogy kell helyesen írni, valyon vagy vajon?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy valyon de sok kérdésben látom azt hogy vajon. Akkor én tudom rosszúl?2009. aug. 26. 16:04
31/36 nicola73 válasza:
Egy 1954-es sakk könyvben "vajjon"-nak írták. Elég furcsa.
34/36 anonim válasza:
Az hogy J-vel irják. az egy nyelvtani defektus és hülye volt aki elrendelte hogy úgy legyen írva. " Vajon sült?" Kérdezés minthogy vajon e volt sütve. "Vajon sült?" - E lessz a vacsora vagy főtt. ahol értelme lenne LY-t írni ott nincs..
35/36 anonim válasza:
Az én nyelvtantanárom is valyon-nak írta, most 9.eses jöttem rá hogy vajon.
36/36 anonim válasza:
35/4-nek: 1954-ig vajjonnak írták, a xx. század előtt pedig valyonnak, vallyonnak. A magyartanára sok régi irodalmi szöveget olvashatott , és ezekből ragadhatott meg benne (megjegyzem, bennem is) az ly-os írásmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!