Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy kell helyesen írni,...

Hogy kell helyesen írni, valyon vagy vajon?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy valyon de sok kérdésben látom azt hogy vajon. Akkor én tudom rosszúl?
2009. aug. 26. 16:04
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
0%
a sulinkba valyont tanitanak de ez tanártol függ
2011. jún. 2. 18:34
 22/36 anonim válasza:
52%

Gratulálok nektek hülyegyerekek! Ajánlom figyelmetekbe. [link]

legalább a neten nézzétek, ha már könyvet nem olvastok

2011. jún. 12. 17:37
 23/36 anonim válasza:
11%
Hát most nem mindegy h vajon vagy valyon?Így is úgy is megértik hog mit akarsz.Vagy nem?És nem értem h minek kell leírni azt, hogy vagytok amikor azt is mindenki megérti hogy vattok, vagy tetszik- teccik...Nem mindegy?
2011. jún. 13. 21:15
 24/36 anonim ***** válasza:
80%
az utolsónak küldenék egy elméleti pofont
2011. jún. 15. 01:10
 25/36 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó előttinek: Nem mindegy! Nagyon nem mindegy!

Ajánlom mindenki figyelmébe: http://www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg

2011. szept. 13. 18:09
 26/36 anonim ***** válasza:
49%

"Hát most nem mindegy h vajon vagy valyon?Így is úgy is megértik hog mit akarsz.Vagy nem?És nem értem h minek kell leírni azt, hogy vagytok amikor azt is mindenki megérti hogy vattok, vagy tetszik- teccik...Nem mindegy?"

Neked az is mindegy, hogy oralis sex kozben melyik felen vagy a leszopott futyinek?

2011. nov. 2. 21:43
 27/36 beglerbég ***** válasza:
Részint mindenik helyes. A valyon egy természetesen kialakult alak, de a hivatalos nyelvváltozatnak (mely NEM TAKARJA A MAGYAR NYELV EGÉSZÉT) nem eleme. Így hivatalos közegben érdemesebb a ,,vajon"-tot használni, míg a többi helyen... nos másoknak /#@ßra nincs beleszólásuk abba, hogy hogyan használd.
2012. jan. 5. 22:47
 28/36 anonim válasza:
vajon
2012. nov. 3. 15:22
 29/36 anonim válasza:
",,vajon"-tot" Neked is lenne még mit tanulni, komám! A tanárok többsége, vagy az őseik izraelből származnak és nem a tanítás a fő irányvonaluk, hanem az országunk elfoglalása! A tanítás csak álca, ezért nem veszik komolyan! Amennyiben nyelvi, helyesírási problémátok van, keressétek Vágó Pistát, szívesen segít a nyelvtan elsajátításában.
2013. jún. 19. 00:57
 30/36 anonim ***** válasza:

Nálunk is ly-al írja mindenki :D Pedig nem vagyunk analfabéta barlanglakók, ne szégyelld magad ezért :) Kevésbé ismert, mint a muszáj vagy hülye szavak, valószínűleg mindkettő alakja használt, de csak egy elismert. (Mivel a mi magyar tanáraink is ly-al írták.

Nem hiszem, hogy mindenki hülye lenne, de ez egy élő nyelv, előfordulnak benne ilyen variációk :D Biztos nem írsz úgy, mitn egy 3 általánost végzett idióta)

2013. dec. 21. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!