Számodra fontos, hogy itt helyesen írnak-e az emberek?
Épp az imént lettem le*esze,hogy milyen szégyen,hogy magyar létemre nem tudok helyesen írni.
Az igazat megvalla régen nagyon jó voltam ebben,sok könyvet olvastam és rögzültek a szavak.Mostanra,hogy már jó pár éve nem tanulok,hanem gyakorlaton vagyok és dolgozom,eléggé kizökkentem.
Én személy szerint nem érzem szégyennek,ígyis megértik amit közölni szeretnék.
Természetesen ha a helyzet megkívánja én is odafigyelek,ha kell leírom többször melyik változat a helyes,de itt nem tartom fontosnak.
Úgy érzem kerek az életem anélkül,hogy tökéletes helyesíró lennék.Van egy csodás párom,remek barátaim,nemsokára egy jó munkám.Nem érzem kevesebbnek magam mint az,aki mindent helyesen ír.
Biztosan Ő sem tökéletes mindenben.
Ez az én nézőpontom,Ti mit gondoltok róla?
Nem számít ha más véleményen vagytok,csak arra kérlek,hogy normális hangnemben írjátok meg:)
Engem speciel két esetben zavar nagyon a rossz helyesírás. Ha valaki nagyban veri a mellét, hogy micsoda magyar, meg hogy szégyen, ha valaki nem tudja fejből az összes királyunk uralkodásának főbb dátumait, ehhez képest nem tud egy normális magyar mondatot összerakni, pedig ha annyira fontosnak tartja a nemzeti értékeket, akkor ez lenne a minimum.
A másik az, mikor elvárja a kérdező, hogy komoly, értelmes emberként kezeljük, mégsem tudja normálisan megfogalmazni a baját, nem tud értelmesen, érthetően reagálni az érkezett válaszokra.
Fontos. A helyesírás a nyelvi igényességünket mutatja. Aki erre nem ügyel, az körülbelül olyan, mint aki felveszi a koszos vagy szakadt ruhát az utcára. Igénytelen.
Másrészről szerintem nem elég, ha az alapvető ösztöneinket kielégítjük, szükség van ennél elvontabb dolgokra is, például a nyelvi igényességre.
Harmadrészt igaz, hogy a legtöbb helyesírási hibától eltekintve értelmezhető egy szöveg, de több olyan kérdéssel találkoztam már itt, amit egyszerűen nem lehetett megérteni. Azért is fontos a helyesírás, mert ha nem ügyelünk, a gyerekeink már nem fogják érteni egymás írását.
Én az alapműveltség részének tartom, hogy valaki tudjon helyesen írni. Elképesztőnek tartom ,hogy mennyien nem tudnak még alapszinten sem helyesen írni. Nem ítélem el őket, csak nem értem,miért nem tartják fontosnak, hiszen rossz helyesírással, rossz szövegértelmezéssel, stb. még egy normális önéletrajzot sem lehet összeállítani, hogy lehet így idegen nyelvet elsajátítani, hogy lehet így egy hivatalos levelet megírni, hogy tudja így továbbképezni magát bármiben is, stb.
A helyesírás és a folyékony olvasás mindennek az alapja! Az biztos, hogy még érettségit sem adnak anélkül! Szerintem kb. harminc-negyven éve mindenki jobban tudott helyesen írni, nem értem, mi történt az utóbbi időkben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!