Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Számodra fontos, hogy itt...

Számodra fontos, hogy itt helyesen írnak-e az emberek?

Figyelt kérdés

Épp az imént lettem le*esze,hogy milyen szégyen,hogy magyar létemre nem tudok helyesen írni.

Az igazat megvalla régen nagyon jó voltam ebben,sok könyvet olvastam és rögzültek a szavak.Mostanra,hogy már jó pár éve nem tanulok,hanem gyakorlaton vagyok és dolgozom,eléggé kizökkentem.

Én személy szerint nem érzem szégyennek,ígyis megértik amit közölni szeretnék.

Természetesen ha a helyzet megkívánja én is odafigyelek,ha kell leírom többször melyik változat a helyes,de itt nem tartom fontosnak.

Úgy érzem kerek az életem anélkül,hogy tökéletes helyesíró lennék.Van egy csodás párom,remek barátaim,nemsokára egy jó munkám.Nem érzem kevesebbnek magam mint az,aki mindent helyesen ír.

Biztosan Ő sem tökéletes mindenben.

Ez az én nézőpontom,Ti mit gondoltok róla?

Nem számít ha más véleményen vagytok,csak arra kérlek,hogy normális hangnemben írjátok meg:)

2011. aug. 31. 18:12
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
97%

Summa summárum. Kedves kérdező, veled nincs semmi gond.

De a suttyók engem is irritálnak, és megvan róluk a nem éppen hízelgő véleményem. Ahogy Pedro is írta, gépelési, elírási hiba még belefér, (persze azért az sem orrba-szájba). Súlyos és durva helyesírási hibák tömkelege egyáltalán nem fér bele. Aki így ír, az már ki is állított magáról egy szegénységi bizonyítványt, és az élet minden területén ennek megfelelően kezelik. Ez pedig rendjén is van így. Aki magyar, abban legyen annyi, hogy legalább megpróbál helyesen írni, és nem az, hogy még ő áll neki feljebb!

2011. aug. 31. 18:40
 22/49 anonim ***** válasza:
100%

A te helyesírásod nagyjából rendben van, érthetően fogalmazol és írsz. De itt és más oldalakon is rengetegen írnak úgy, hogy szinte képtelenség megfejteni.

Engem személy szerint nagyon zavar, ha valaki nem tud írni, mert kicsi koromtól fogva sokat olvasok igényes, normális nyomtatott irodalmat, és ahhoz vagyok hozzászokva, hogy normálisan néz ki az írásképe a szövegeknek, amiket olvasok. Olyanokért szoktam szólni, ha pl. nem használ valaki nagy kezdőbetűket, írásjeleket, és/vagy olyan alap dolgokat ront el, amiket tanulni se kell, akár egy kis gondolkodással rá lehet jönni, hogy írjuk (pl.láttam olyat, hogy "hadj békén" - ha kicsit belegondolsz, rájössz, hogy nincs olyan szó, hogy "hadni", olyan viszont van, hogy "hagyni"), meg persze ha direkt ír hülyén, mert ettől menőnek érzi magát. Aztán a többség még azzal "védekezik", hogy tud ő írni, csak lusta odafigyelni, na, az már nevetséges. Szerintem aki fórumozik, annak meg kéne tisztelnie annyival a többi felhasználót, hogy normálisan ír és legalább tagolja a mondatait, ha már a szavakra nem figyel oda. Nem értem, miért lenne fárasztó néha lenyomni a shiftet vagy a vesszőt, esetleg uram bocsá' küldés előtt átolvasni a szöveget és ellenőrizni, hogy jól értelmezhető-e. Vagy - ez már tényleg csak elvetemülteknek - kivenni a helyesírási szabályzatot a kanapé kitört lába helyéről és belelapozni, ha nem vagy biztos valamiben.

Nem csak azért zavar ez, mert én nehezen értem az igénytelenül megírt szöveget. Egyrészt ha nem figyel oda az ember, rögzülnek a hibák, és ha hivatalos levelet, önéletrajzot stb. kell írni, körberöhögnek. Meg aztán sok fiatal jár ide, és manapság a gyerekek nem olvasnak és a helyesírás-oktatás is a béka segge alatt van (tudom, mert ismerek tanítónőket), így ezek a gyerekek innen tanulják el a hibákat, és ők is ugyanúgy gondban lesznek a fentebb említett hivatalos levelekkel és egyebekkel. Úgy általában egyre jobban elbutul az ország ebben a témában (is), ami elég szomorú. Szerintem az alapműveltség része (vagy legalábbis annak kéne lennie), hogy az ember normálisan tudja írásban is használni a saját anyanyelvét.

2011. aug. 31. 18:41
 23/49 A kérdező kommentje:

Másrészt még eszembe jutott valami!

Szerintem sok helytelenül író,azért háborodik fel,mert olyan hangnemben adják elő neki,mi az amit rosszul írt,hogy az valami borzalmas.

Pl:"Te hülye paraszt,még írni sem tudsz,inkább menj és olvasd a nyelvtan könyved"stb.

Talán ha tényleg segíteni akartok és nem kioktatni,akkor nem okoz gondot úgy kijavítani,hogy közben nem sértjük vérig az illetőt.

Én örülök ha kijavítanak,mert tanulok belőle,de szeretem ha közben embeszámba vesznek azért.

Az is sokat elárul rólunk,ahogy a másik emberrel bánunk.Legalábbis én így gondolom.

2011. aug. 31. 18:46
 24/49 A kérdező kommentje:
mint láthatjátok a vesszővel sem vagyunk puszipajtások:D
2011. aug. 31. 18:50
 25/49 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a sok választ és leginkább azt,hogy senki sem volt bunkó:)
2011. aug. 31. 18:51
 26/49 anonim ***** válasza:
98%
Off: Milyen durva, hogy itt már azt is meg kell köszönni, hogy nem bunkómód válaszolnak a kérdésre..
2011. aug. 31. 18:56
 27/49 anonim ***** válasza:
85%

ma 18:43

én felpontoztalak :D

2011. aug. 31. 18:56
 28/49 anonim ***** válasza:
87%

Én még abban a korban jártam gimnáziumba, amikor nagyon nagy hangsúlyt fordítottak a helyesírásra. Ha pl. cím után ponott tettünk, máris egyes volt a fogalmazás.

Ezt annyira komolyan vettem, hogy egyszer a sráccal azért szakítottam, mert egy világ dőlt össze bennem, amikor írt egy levelet nekem, és az tele volt durva helyesírási hibákkal. És jól is tettem, mert egy primitív fiú volt, mint utóbb kiderült, előbb-utóbb úgyis szakítottunk volna. Számomra ez értékmérő maradt azóta is.

2011. aug. 31. 19:01
 29/49 A kérdező kommentje:

Akkor Te mindenkivel kitöltetsz egy tesztet mielőtt randiztok?:))

Ezt természetesen csak viccnek szántam.

2011. aug. 31. 19:03
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem randizgatok már, eléggé benne vagyok a korban, de ma is azt gondolom, hogy az alap intelligenciához hozzátartozna a helyesírás, de ugyanakkor tudom, hogy nekem meg más téren vannak elmaradásaim, pl. műszaki területen, stb.

Ugyanúgy, ahogy pl. alap dolognak tartom, hogy legalább elöl ne legyen hiányos valakinek a fogsora nemtörődömségből, mert az is nagyon visszatetsző, hogy egy bájos arcot látok, és hozzá hiányos fogakat, ha kinyitja a száját.

Szóval van egy-két dolog mindenkinél, amit értékmérőnek tart az életében.

Viszont én durván sohasem szólnám le, aki nem jól ír, de nagyon szívesen segítenék egy fórumon, ha valakinek helyesírási kérdése lenne, és kíváncsi lenne a válaszra.

2011. aug. 31. 19:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!