Emberek, akik először angolt, és aztán németet. Mennyi idő kellett mire sikerült helyesen ejteni németül a szavakat?
Figyelt kérdés
2011. máj. 20. 20:20
1/7 A kérdező kommentje:
Na, ez aztán egy jó magyaros megfogalmazás volt, elnézést, csak nagyon beleéltem magam a nyelvtanulásba:D
2011. máj. 20. 20:25
2/7 anonim válasza:
Némettel jobb kezdeni és eleve nem fogod rosszul ejteni. Az angol csak bezavar... Minden betüt máshogy kell benne ejteni, fújj.
3/7 anonim válasza:
Én nagyon szeretem mindkettőt, de a németet kb 5 éves tanulom, az angolt 4 éves de folyamatosabban, és a német szav között még most is vannak olyanok, amelyeket nehezen ejtek ki.:S
4/7 anonim válasza:
Én németül tanultam tizenakárhány évig. Két éve tanulok angolul, de most többet tudok, mint németből. Igaz, sok köszönhető a magántanár segítségének is. Szerintem egy szálat sem könnyebb mint a német, sőt eleinte nehéz volt átállni az angolos gondolkodásra. Valahogy először mindig németül ugrottak be a dolgok.
5/7 anonim válasza:
Miután elkezdett tényleg érdekelni a német, utánaolvastam a kiejtésnek, hallgattam zenéket, stb., egész hamar ment.
6/7 Phoney válasza:
Egyáltalán semennyi, csak amíg megtanultam 1-2 apróságot, pl hogy szavak elején és közepén hogy ejtjük a st-t, vagy szó végén a g-t.
Én az sem értem, miért zavarna be az angol, mert akkor már inkább a magyar.
7/7 Vree válasza:
Szerintem pláne angol után a német nagyon könnyű, csak vissza kell szokni a kicsit magyaros ejtésre. Max az kavarhat be ha van egy német szónak angol párja és az angol szerint ejted, arról meg vissza kell szokni, de kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!