Miért nem tudnak helyesen írni az emberek? Olyan nagy dolog?
Ez van.
És te miért nem tudsz balalajkán játszani? Olyan nagy dolog?
Szerintem könnyebb megtanulni balalajkázni, mint helyesen írni. A helyesírásod egész életed alatt fejlődik, és sose lesz tökéletes.
Kedves kérdező! A mai világban már (SAJNOS) senkit nem érdekel, hogy helyesen ír-e... . Tisztelet a kivételnek! Sőt! Ha véletlenül bántja a szemem valakinek a válasza itt gyakori kérdéseken, és (ne adj Isten) szóvá merem tenni a rémes helyesírását ... Ki a rossz? Ki a k*cs*g és társai? Ki piszkálódik? Természetesen én... -.- Ha pedig szóban fordul elő hiba, és én rögtön harapok, javítgatok másokat (persze merő jóindulatból, hogy az illető más előtt ne égjen be..) akkor is csak azt kapom: Kit érdekel?? Nem mindegy???
ebbe sajnos bele kell törődnünk!!!
Szerintem nemzetünk anyanyelvének fennmaradását sokkal inkább gátolja az a tendencia, hogy egyre inkább szeretünk angolul elnevezni mindent, mert "az a menő". Itt nem csak a külföldi "jövevényszavakra" gondolok, mint pl. a winchester, amit merevlemeznek is lehetne nevezni. De nem is tudom, mikor hallottam így utoljára. Az HDD, vagy winchester az emberek 90%-ánál. A nagyobb probléma viszont az, hogy a magyar találmányokat, műalkotásokat, programokat, weblapokat, szinte mindent angolul neveznek el, mert "úgy jobban cseng".
Első válaszoló vagyok.
Elsö:
Nem értek veled egyet, a balalajkás példád azért nem az igazi, mert általános iskolában meg kell(ene) tanulni helyesen írni. Az, hogy mindez a jövevényszavak miatt lenne, azért nem igaz, mert pl.: lécci nem annyira jövevény. Legalábbis szerintem..
Egyébként az csak egy dolog, hogy itt, vagy más fórumokon hogy írnak (bár ez is nyilvános hely), de még plakátokon is! Sőt, még TV-ben is volt rá példa, aki emlékszik: "az orrodat is tisztíccsa".
"A kérdező kommentje:
Elsö: "
látod te is szoktál hibázni. Pedig megtanultad és biztos tudod, hogy a szavak végén az ó, ő mindig hosszú (kivétel: no,nono), de még is elvétetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!