Melyik tipikus helyesírási hiba a legidegesítőbb számodra?
Mien
leszeretnék (szokni, fogyni)
vok
egyéPként
stb.
Régen volt de ez már nem köszönnek így sokan: "CS"
Nah ezt rohadtul utáltam de hálaistennek most már nem :D
Most már bejöttek az újabb csicskaságok -_-"
"xD rendes példát nem tudtok rá felhozni remek:D más idegesítő dolgokat mondtok ami inkább undorító de a helyes írási hiba az nem tudom hol undorító xD"
Kedves 17-es hozzászóló! Az absztrakcióhoz nem sok érzéked van, ezért megpróbálom elmagyarázni. Nem az volt a lényeg a hajléktalanos példában, hogy undorító, hanem hogy a kellemetlen szag zavaró, ahogy másnak meg a helyesírás hiánya zavaró. Az egyik testi, a másik szellemi ápolatlanság, csak ennyi különbség van köztük.
A kérdésre válaszolva, a legtöbb itt felsorolt hiba engem is zavar valamennyire, de az is igaz, hogy van pár nagyon hülye nyelvtani szabályunk. Bizonyos esetekben sose tudom, mi a helyes írásmód, bár ilyenkor igyekszem gyorsan rákeresni, mert nem akarom valami nevetséges hibával lejáratni magam.
Az egyetlen,ami viszont tényleg zavar,az az,amikor valaki nem tesz írásjelek után SZÓKÖZt,mint most én.Messze a legidegesítőbb írással kapcsolatos hiba.Csak az okát nem bírja az agyam felfogni.Spórolnak a szóközzel,hogy ritkábban kelljen billentyűzetet venni,vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!