E36 328i-nek a tartalék jelző lámpája menyi benzintől alszik el? Mert nekem 12 litert rakok bele és nem alszik el, vagy ha el is alszik alig megy fel és pár percen belül megint világít vagy van tipikus hiba a mutatóval?
Öreg autónál a tankban lévő mechanikus szerkezet eldeformálódhat.
Gyárilag elvileg 50 km-re elegendő üzemanyagra,vagyis 6-8 literre motor cm3 függően figyelmeztet.
A Tiéd meg 12 literre - ha már lemérted,pontosan tudod.
Hagyd így,tökéletes,ha kigyullad a lámpa akkor még 100 kilométert simán elmész.
A másik módi az,hogy teletankolsz és a napi fogyást pótolod mindig,ekkor sosem látod a visszajelzőt...
De érjen meg háromezret a nyugalmad és MINDIG legyen a csomagtartóban egy műanyag kanna 5 liter üzemanyaggal.
:p))
az E36-nál ha jól tudom kb 70-80 km-nél jelez a visszajelző. Egy E36 328 városban simán bekajálja a 12 liter (nekem az 1.9-es E36-al összejött budapesten 11,5)
Ha még esetleg azt is számoljuk hogy sportosan vezetsz akkor nem lehet hogy az a 12 liter brenya nem elég neked alapból 100 km-re?
Én legalábbis erre tippelek, egy pillanatra elalszik a visszajelző, mész vele valamennyit és megint világít.
Azt vedd figyelembe hogy az E36-os nem a mutató állása szerint fogja neked felvillantani az üzemanyagjelzőt, hanem számolja az átlagfogyasztást és amikor kb 70-80km van vissza akkor fog világítani.
A BMW-k városban főleg pesti viszonyok közt iszonyat mennyiséget be tudnak zabálni.
Egyszer tankolj bele 10.000 ft-ért és akkor majd meglátod.
Ha magas az alapjárat és csak lassan esik vissza a fordulat gázelvételt követően akkor ott több mint valószínű a lambda szonda a ludas.
2.8-as benzines motornál a 12 liter teljesen normális átlag fogyasztás.
A duplája??? Az durva. Akkor szó szerint ömlik bele (vagy mellé) a benzin. Nem érzel benzinszagot álló motor mellett? Esetleg nincs folt a kocsid alatt? Lyukas tankkal is találkoztam a minap.
Mindenképp keress meg egy profi BMW szerelőt aki azonnal diagnosztizál. A Dunakanyart Szentendrén a "Garfield" fedi le, Budapesten (Csepel) a Szabó testvérek a legtutibb BMW-sek. Sok sikert!
:p))
Az utolsó válaszadó kommentjére reagálnék.
Szerintem ezt két nevet, ne nagyon említsd meg profi vagy jó BMW szerelőként mert megkeresnek és meglinyelnek miatta. :D
Szabó Zoltán, Szabó Zoli(Csepel) és "Garfield" Szentenre.
Ez a legnagyobb lehúzós átverős népség. Szerencsére nekem nem volt velük dolgom, de kapásból 5-6 nevet fel tudok sorolni az ismerettségi körömből akiket nagyon durván át lettek vágva. Olajcsere úgy indul náluk, hogy csak a felét cserélik le.
Google segítségével, első találat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!