Melyik tipikus helyesírási hiba a legidegesítőbb számodra?
Mien
leszeretnék (szokni, fogyni)
vok
egyéPként
stb.
17:46
Már írtam, hogy azért idegesítő, mert zavar. Azért zavar, mert nehezebb olvasni. Melyik részét nem érted???
De van még pár, csak azért nem írtam, mert úgy sem fog semmi hatása lenni a hozzád hasonlókra.
Például: Mikor olvasol akkor azt gondolatban kimondod. Nekem nincs aktív szókincseim között a vok, egyépként, azomban, tórta és ilyenek, hanem rendesen ejtem ki, ezért is zavar.
Aztán angol oldalakon is alig láttam, hogy valaki ne teljes, helyes mondatokat írt volna... Ezt meg, ha olvassa egy külföldi, kb mintha vendég előtt a szobádba sz.rnál...:)
Csak ennyiért gáz. Az már kicsit más dolog, hogy míg élőben a ruháról ítél elsőre az ember, neten meg írásáról, de részben hozzátartozik.
"xD rendes példát nem tudtok rá felhozni remek:D más idegesítő dolgokat mondtok ami inkább undorító de a helyes írási hiba az nem tudom hol undorító xD"
Érzem, ahogy ül mellettem a hajlektalan, és most már cigit is tarhál.
Lehet, hogy két hajléktalannak egymás közt fel sem tűnik a szag, mint ahogy két fiatalnak sem tűnik fel a hibáktól hemzsegő írás. Őket nem zavarja, másokat taszít. Mint a rendszeres tisztálkodás, vagy annak hiánya.
Ráadásul ehhez sokszor társul némi arrogancia, azok lenézése, akik rendben tartják - magukat, vagy az írásukat. Mert flancolnak, sznobok és finnyásak. És a qrva anyját a biztonsági őrnek, ha kizavar a hipermarketből, valamint qrva anyját a "nyelvtannácinak", ha szóvá teszi, hogy ekkora igénytelenséggel írni már-már sértő a többiek számára.
Nagyon sok a párhuzam, nemde?
És mondok még valamit. Ugyanilyen meggyőző erővel tudnék érvelni amellett is, hogy a netes kommunikációban nem annyira fontos az írás rendezettsége, az írás helyessége, mint amekkora jelentőséget tulajdonítanak neki. És az emberek ha el nem is fogadnák, megértenék. Kulturált vita alakulhatna ki. Ennek egy oka van.
Aki képes arra, hogy gondolatait helyesen, rendezetten írja le, azt meghallgatják, ellenvéleményében érveket keresnek és ezzel vitáznak. Aki tud írni, annak van szava. Aki csak egymás után hányja a szavakat, azt is úgy, ahogy épp sikerül, mert még a helyesírási hibákban sem konzekvensek sokszor, azzal nem foglalkoznak.
Ez az vAGYok tényleg nagy igazság. :)
Egyébként engem még az idegesít nagyon, amikor összekeverik a -ba, -be / -ban, -ben ragokat. Pl. "A plázába vagyok."
Engem a tag kifejezés. Tudom ez nem helyesírási hiba, de miért írják egy nőszemélyre, férfira, fiúra, emberre hogy tag??? Ettől ki tudok akadni, ez most jött be a "diwwatba". Tag csak valamilyen egyesületben, klubban van, egy személyt csak úgy nem lehet, lehetetlen, mondhatnánk a magyar nyelvben tilos tagnak nevezni!
A kérdésre válaszolva: A j, ly keverése, vagy nem írása.
A mondatvégi, közi írásjelek elhagyása, megtöbbszörözése. A három kérdő/felkiáltójel még rendben van de mikor ötvenet írnak, az már túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!