Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért akkor gáz, ha valaki...

Miért akkor gáz, ha valaki több diplomával nem tud helyesen írni?

Figyelt kérdés

Magamról lenne szó.Van közgazdasági illetve, mérnöki diplomám.

Mindkét esetben, a diplomamunkákat át kellett nézetnem nyelvtantanárral, mert azért mégiscsak ciki lett volna tele helyesírási hibával beadni.

Amikor ezt valakinek elmondom, totál bekattanik sokat a rendszert szidják, mások az oktatást, valakik a kormányt, valakik meg a tanárokat.

Kézzel nagyon kell írnom.A word kijavítja a komolyabb helyesírási hibákat, a googleben meg megtudom nézni,hogy valamit hogy írnak.

Főleg azzal van bajom,hogy hol legyen vessző, mit mikor írunk egybe.

Viszont, én nem érzem gáznak ezt, elvégre nem nyelvtanból diplomáztam.

Az agysebésznek sem kell értenie a mikrocsip forrasztásokhoz vagy a makroökonómiához, persze fogalma van róla,de az teljesen más, mint olyan tudományterületen diplomát szerezni.

2023. dec. 22. 17:41
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
#3] Nem gáz, ha közgazdász vagy mérnök diplomával nem ismered a magyar helyesírás szabályait? Szerinted hány könyvet kell elolvasni, és a tartalmát megtanulni például egy sima bsc megszerzéséhez? Elárulom, nem egyet. És az ember hajlamos alkalmazkodni, legfeljebb tudat alatt. De állíthatok más példát is: tételezzük fel, hogy házat szeretnél építeni, és a saját pénzedről van szó, akkor gondolom nem olyan tervezőmérnököt választasz, akinek hemzsegnek a helyesírási hibáktól az írásbeli megnyilvánulásai, hanem mást, még ha drágább is.
2024. márc. 23. 14:48
 32/32 anonim ***** válasza:
46%

Van, aki végletesen tehetségtelen valamiben, másban meg jó. Én is attól vagyok jó helyesírásban, hogy felső tagozatos korom óta nagyon sokat olvasok, és pár év múlva, ha kétségem volt, leírtam kétféleképpen az adott kifejezést, és rögtön tudtam, melyik a jó. De nem biztos, hogy eleve univerzális a módszer, és amíg nem büntetik a vár fokáról hajnalban kitoloncolással a kevés olvasást, addig előfordulnak a gyakorin olyan bejegyzések, hogy de igen ez évben már egy könyvet elolvastam (novemberi bejegyzés :D ), vagy egyetemista kérdezi meg, hogy tényleg gyorsabb úgy olvasni, hogy nem mondom ki magamban a szavakat? Hát ők nem szerzik meg a szükséges gyakorlatot. Ennek hiányában a helyesírás olyan szabályok magolásából áll, mint a tokiói telefonkönyv 193-ik oldalának memorizálása.

Egyébként, szerintem, ha elég intelligens az az atomtudós, akinek a jelölt elküldi a felfedezéséről szóló cikket a Föld energiaproblémájának örök megoldásáról (mely egyben a globális felmelegedést visszaállítja globális hűvösséggé, és a sült oldalast ingyen állítja elő homokból, hát akkor beleolvas akkor is, ha a -ban helyett -ba-t olvas a címben.

2024. márc. 23. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!