Melyik a helyes? Lasagnát vagy lasagnét?
Utolsó: éppen most bunkóztál le, ez igen jól esik... Amúgy tudtommal a lasagne olasz szó, márpedig az olaszok a gn-t ny-nek ejtik, nem hinném, hogy bárki is "lasagne"-nek mondja. (Rajtad kívül...) Gondolkozz, mielőtt leírsz valamit -.-"
A többieknek köszi :)
Örülök, hogy bővíthettem ismereteidet, most már tudod, hogy mit jelent, ha "lazannyázás" közben a beszélgetőpartner szája sarka enyhén felfelé kezd görbülni. Csakhogy fokozzam, funkcionális analfabéta is vagy. Sehol nem írtam, hogy úgy ejteném, hogy "lasagne". Eredetileg mintha a tárgyragos alak helyes írásmódjára kérdeztél volna rá, erre volt a válaszom a "lasagnét".
Küldeném mindenkinek, aki szereti: http://www.youtube.com/watch?v=SfElcjQQjCc
Te jó ég, mennyi helytelen választ olvastam!
Az étel nevét kétféleképpen használják: lasagna (ejtsd: lazannya) és lasagne (ejtsd: lazannye), Olaszországban főként az utóbbit használják. A ragozás tehát lasagnát vagy lasagnét, ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!