Szeretitek a lasagnat? Ha igen hogyan keszitetek el?
Imádom, sokszor csinálok.
Először megcsinálom a bolognai szószt: olajon hagymát pirítok, hozzáadok fokhagymát (ízlés szerint), majd 1 kg darált húst. Ezt megpirítom. Utána felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje és befedem. Ha megpuhult a hús, teszek hozzá egy paradicsomsűrítményt (300 g), szükség szerint még vizet (ki mennyire szereti sűrűn vagy éppen hígan), fűszerezem ízlés szerint: só, bors, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, oregano.
A besamelhez 5 deka vajat megolvasztok, majd óvatosan 5 deka lisztet keverek hozzá, valamint 7 deci tejet (ha kevésnek tűnik, arányosan növelem az adagokat). Kevergetem hogy ne legyen csomós. Amikor teljesen csomómentes és sűrű szószt kapok, szerecsendióval fűszerezem.
Ezután egy tepsit kikenek vajjal, amire jön egy vékony réteg besamel, majd a nyers lasagne lapok, majd a bolognai ragu, majd sajt, majd megint besamel, lasagne, bolognai, sajt...amíg van anyag, addig rétegzem, általában 3-4 réteg lesz belőle.
Legfelülre tésztaréteg kerül, ezt nyakon öntjük jó sok maradék besamellel. Erre szórok sajtot és így sütöm 45 percig.
Általában a darált húsos szószból is marad ki egy kicsi, ezt lefagyasztom és jó lesz bolognai spagettinek - csak tésztát kell főzni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!